Facultatea de Stiinte Economice din Cluj-Napoca

Apartine de: Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa Splaiul Unirii, Nr. 176, Sector 4, Bucuresti
Telefon 021-330.84.90, 021-330.79.00, 021-330.79.11, 021-330.79.14
Fax 021-330.87.74

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Economice din Cluj-Napoca
 
 • Facultatea de Stiinte Economice Cluj-Napoca a fost infiintata prin Hotararea nr.175 din 7.XI.1991 a Senatului Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" Bucuresti - universitate acreditata (L. 238 - M.O. 291/30.04.2002).

  La inceput, respectiv in anul 1991 (primul an de functionare) facultatea avea denumirea de Facultate de Management Turistic si Comercial.

  Dupa aparitia Legii nr.88/1993 privind acreditarea institutiilor de invatamant superior si recunoasterea diplomelor, facultatea a intrat in procesul de autorizare. Ca urmare prin H.G.568/28 iulie 1995 (aparuta in M.O..568/16 august 1995) facultatea noastra a primit autorizatie de functionare provizorie la specializarea, unica la vremea aceea, Management turistic si comercial.

  Mai apoi, respectiv din anul 1999, urmare demersurilor facute de facultate, Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare a facut propunerea de autorizare provizorie pentru inca doua specializari: Management financiar-bancar si Contabilitate, propunere consfintita prin H.G.535/1999 (M.O.324/7 iulie 1999).

  Pentru asigurarea unei bune pregatiri a studentilor nostri, planurile de invatamant sunt moderne prin structura si continutul lor, ele fiind aliniate la sistemul de invatamant superior din tara noastra si din tarile avansate ale lumii. In acelasi scop, facultatea are o permanenta preocupare pentru asigurarea materialelor didactice necesare studentilor, avand cursuri si caiete de lucrari proprii pentru toate disciplinele din planul de invatamant.

  Mentionam aici si conditiile materiale de exceptie care le sunt oferite studentilor nostri in cladirea facultatii, cladire noua, construita in concordanta cu standardele europene. Toate activitatile didactice se desfasoara in cele patru corpuri de cladire ale facultatii (aflate la aceeasi adresa) avand 3 amfiteatre a cate 200 de locuri fiecare, aproape 30 de sali de seminar (cu cel putin 30 de locuri fiecare), laboratoare (informatica, merceologie, limbi straine, contabilitate, etc.) acces gratuit la INTERNET pentru studentii facultatii, biblioteca cu doua sali de lectura si un fond de carte foarte util atat pentru studenti cat si pentru cadrele didactice, atelier de multiplicare, bufet de incinta, centrala termica proprie si toate utilitatile necesare.

  Activitatea didactico-instructiva si de cercetare stiintifica este sustinuta de un corp profesoral de inalta tinuta profesionala si morala. In momentul de fata, aproape toate cadrele didactice ale facultatii sunt doctori in stiinta sau doctoranzi.

  Facultatea noastra prin misiunea explicit declarata si-a asumat sarcina de a pregati specialisti cu studii superioare in domeniile comertului, turismului, financiar-bancar si al contabilitatii si informaticii de gestiune. In prezent in cadrul facultatii functioneaza urmatoarele programe de studii acreditate:

  Studii de licenta
        • Economia comertului, turismului si serviciilor
        • Finante si banci;
        • Contabilitate si informatica de gestiune
         
  Studii de masterat
        • Managementul afacerilor in turism si comert
        • Management financiar-bancar
        • Contabilitatea si auditul afacerilor

  Infiintarea facultatii in centrul universitar Cluj-Napoca este o concretizare a crezului fondatorilor universitatii ca o scoala de elita se naste si se consolideaza in centre universitare consacrate.


  Toate acestea nu ar avea valoare fara corpul profesoral de inalta competenta academica, reunind deopotriva dascali si cercetatori care indeplinesc standardele nationale si europene specifice invatamantului superior.
  In cadrul facultatii functioneaza Centrul de cercetari economice care constituie nucleul dezvoltarii si afirmarii cadrelor didactice, masteranzilor si studentilor pe taramul cercetarii economice.
  Pana in prezent, in decursul celor 19 ani de existenta, au absolvit cursurile facultatii noastre peste 6.000 de specialisti in economie.

  Acesta instutie de invatamant economic privat a consolidat mediul universitar clujean, lucru confirmat si de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior care a acordat universitatii noastre GRAD DE INCREDERE RIDICAT, cel mai inalt calificativ ce poate fi acordat unei universitati din Romania.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Radu DANCIU
  Prodecan: Conf. univ. dr. Cristina FLOREA

  CONTACT
  Str. Teodor Mihali, nr.56, Cluj-Napoca, 400591
  Tel.:
  0264-414668
  0264-414822
  0372-762977 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte Economice din Cluj-NapocaVezi toti membrii
 

Cauta universitate