Facultatea de Stiinte Economice

Apartine de: Universitatea Ecologica "Dimitrie Cantemir" din Targu Mures
Oras Targu Mures
Adresa str. Bodoni Sandor, Nr.3-5, Targu Mures, Mures
Telefon 0365-401.127; 0365-401.129
Fax 0365-401.125

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Economice
 
 • Urmandu-si indeaproape filosofia, Universitatea a implinit in anul 2006, 15 ani de activitate academica la inalte standarde educationale europene.


  Vizand o dezvoltare continua, Universitatea a adaugat primei facultati infiintate - cea de Drept ( 1991 ), noi unitati universitare.


  Odata cu cresterea volumului si complexitatii activitatilor economice, a importantei actului decizional al conducerii, s-a manifestat, tot mai acut, necesitatea fundamentarii pe baze stiintifice a masurilor de imbunatatire a starii economico-financiare la toate nivelurile de operare economica. Pregatirea specialistilor in domeniul stiintelor economice reprezinta o sarcina obligatorie pentru o societate dornica de prosperitate. In acest context, incepand cu anul universitar 1992-1993 in cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir, functioneaza Facultatea de Stiinte Economice.


  Specializarile facultatii se adreseaza celor care vor sa devina specialisti in domeniul financiar, al operatiunilor bancare si bursiere, pietelor de capital, in domeniul conducerii activitatilor comerciale, de turism si servicii, sau care doresc o profesie in domeniul aplicativ al economiei, contabilitate, control si audit financiar-contabil, aplicatii informatice de profil, evaluarea activelor imobilizate si a intreprinderilor.


  Facultatea are un corp profesoral valoros, alcatuit din cadre didactice cu experienta indelungata la catedra si in practica economico-financiara, din cadre tinere de perspectiva, printre care se regasesc si absolventi ai propriei facultati, precum si din oameni de stiinta din domeniu care lucreaza in cercetare. Activitatea stiintifica a cadrelor didactice este dublata de elaborarea de manuale, carti, tratate si lucrari de specialitate pentru toate disciplinele prevazute in planul de invatamant.

  Specializari:           

  - finante si banci
  -economia comertului, turismului si serviciilor
  - contabilitate si informatica de gestiune
            - Durata studiilor: 3 ani, curs de zi
            - Profesia: economist
           - Oportunitati de plasament: economist in intreprinderi, banci, institutii financiare, de asigurari si de turism, director economic, sef contabil, sef serviciu financiar, expert contabil, cenzor extern independent, evaluator si auditor financiar-contabil, agent de bursa, cadru didactic.
   

  CONTACT
  str. Bodoni Sandor, Nr.3-5
  Tel.: +40-365-401.127
  Fax: +40-365-401.125
  e-mail: universitate@cantemir.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate