Facultatea de Stiinte Economice

Apartine de: Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Calea Vacaresti, Nr. 185, Sector 4, Bucuresti
Telefon 021/330.90.32; 021/330.90.76;
Fax 021-330.86.06

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Economice
 
 • Edificarea economiei de piata este un proces complex care solicita mutatii multiple de natura economica, sociala si politica. Operationalizarea acestora este conditionata de calitatea managementului, manifestata de la nivelul agentilor economici si pana la nivel macroeconomic.

  Este in curs de manifestare un management adaptat acestor cerinte, management fundamentat pe un nou sistem de valori, sistem specific economiei de piata. Sunt solicitate noi metode de gestiune a resurselor, sunt cautate noi metode de utilizare si protejare a resurselor naturale de care dispune fiecare areal economic, de folosire a resurselor umane ale fiecarei comunitati. Facultatea noastra s-a angajat in acest proces, orientandu-se spre pregatirea tinerilor, carora doreste sa le cultive capacitatile de adaptare la cerintele economiei de piata si sa le transmita cunostintele necesare pentru a participa la luarea deciziilor cu caracter economic in aceasta lume in schimbare.

  Premisele gnoseologice si metodologice ale acestor intentii sunt asigurate de difuzarea larga a celor mai noi cunostinte teoretice si practice din domeniul financiar - contabil si de suportul tehnico-material al facultatii.

  Planul de invatamant este astfel structurat incat sa vina in intampinarea dorintei studentilor de a se pregati in scopul de a descoperi cu usurinta o oportunitate de afaceri si o nisa pe piata fortei de munca.

  Facultatea de Finante – Contabilitate dispune de un corp profesoral adecvat misiunii asumate, caracterizat prin prestigiu profesional si didactic, bogata experienta practica. Cadrele didactice ale facultatii sunt capabile sa insufle studentilor stiinta si curajul de a initia si dezvolta o afacere, de a organiza si conduce un grup de oameni spre atingerea unui obiectiv, de a intelege mediul economic in care actioneaza, de a sintetiza trasaturile specifice ale acestuia si de ale folosi pentru aprofundarea cunoasterii economice sau pentru satisfacerea intereselor proprii sau ale grupului din care va fac parte.

  Facultatea si-a propus si a reusit sa statorniceasca intre cadrele didactice, pe de o parte si intre studenti, pe de alta parte, o benefica emulatie spirituala si un spirit universitar elevat, caracterizate de:
  - stimularea cunoasterii vietii economice reale, a legilor economice si a motivatiilor agentilor economici;
  - stimularea procesului de invatare continua si de cultivare a spiritului ce indeamna la cercetare;
  - toleranta in confruntarile spirituale, toleranta fata de confesiunile religioase si convingerile politice;
  - institutionalizarea unor forumuri consacrate dezbaterilor stiintifice pe teme economice si interdisciplinare (sesiunile anuale de comunicari stiintifice ale universitatii);
  -cultivarea solidaritatii studentesti, profesionale, sociale etc. Pentru inradacinarea si imbogatirea acestui spirit universitar, conducerea facultatii a conceput reguli generale de conduita universitara, reguli care au fost aplicate cu consecventa si care au fost acceptate atat de studenti cat si cadrele didactice.

  Printre acestea mentionam:
  - selectarea cadrelor didactice in raport de criteriile onestitatii, pregatirii profesionale, probitatii stiintifice, al neimplicarii in evenimente, actiuni, luari de pozitie, in care sa se profereze idei si orientari nedemocratice, incompatibile cu standardele moderne ale conditiei umane ;
  - neadmiterea proferarii de la catedra a unor credinte religioase si orientari politice;
  - neadmiterea manifestarii politice a cadrelor didactice, a studentilor in cadrul universitatii;
  - constituirea unui consiliu de onoare si disciplina al studentilor care sa dezbata abaterile acestora de la normele vietii universitare;
  - editarea unui buletin de informare periodica asupra cazuisticii care intereseaza viata universitara, anexat la revista universitatii "Zvonul studentesc".

   

  CONTACT
  Calea Vacaresti, Nr. 185, Sector 4, Bucuresti, cod 040051. - (zona Timpuri Noi)
  Telefoane: 021.330.90.32; 021.330.90.76; 021.330.88.64; 021.330.89.58.
  Fax: 021.330.86.06 ; 021.330.86.30
  E-mail: office@univnt.ro
   

 

Alexandra

recomanda
5.00
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
15 Aprilie 2013

conditii bune, profesori pregatiti profesional ( cu exceptiile de rigoare), colectiv bun, e un loc in care daca vrei chiar poti invata, mai mult poate decat in altele

Andrei

recomanda
4.40
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
15 Aprilie 2013

Stiinte Economice (Marketing) de nota 10!

Se dezbat telemele, se iau studii de caz, etc

Ancuta

recomanda
5.00
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
11 Aprilie 2013

sunt masteranda aici


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte EconomiceVezi toti membrii
 

Cauta universitate