Facultatea de Stiinte Economice

Apartine de: Universitatea Europeana Dragan din Lugoj
Oras Lugoj
Adresa ( Vezi harta) Str. Ion Huniade, Nr. 2, Lugoj, Timis
Telefon 0256-35.91.98
Fax 0256-35.91.98

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Economice
 
 • Istoricul Facultatii de Stiinte Economice reflecta una dintre preocuparile constante ale mentorului Universitatii Europene "Dragan" – economia. Conceputa si anuntata initial ca Facultate de Relatii Economice Internationale, actuala Facultate de Stiinte Economice a functionat neintrerupt din acelasi an cu Facultatea de Drept (1992), de organizarea ei ocupandu-se un colectiv de dascali timisoreni in frunte cu actualul rector al Universitatii Europene "Dragan" - Prof. univ. dr. Nicu Trandafir, care a indeplinit, pana in anul 2001, functia de decan, asigurand facultatii stabilitate si echilibru.

  Facultatea de Stiinte Economice s-a ivit din necesitatea de a asigura cu specialisti o economie in plina transformare, care cerea o astfel de abordare a problemelor specifice domeniului, prin mobilitatea si rapiditatea gandirii, prin adaptarea, uneori, "din mers" la conditiile economiei de piata. In plus, noile structuri economice promiteau asimilarea mai rapida si in masura mai mare a cadrelor economice pregatite in conditiile economiei de piata.

  Studentilor li se ofera conditii optime pentru studiu: cursuri, indrumatoare de laborator, acces la informatie de ultima ora prin intermediul bibliotecii si al retelei de calculatoare, laboratoare de specialitate cu dotari corespunzatoare. Similar studentilor de la celelalte facultati, beneficiaza de: burse de merit, burse sociale, ajutoare financiare, schimb de experienta sau stagii de pregatire la universitati din strainatate.

  Cercetarea stiintifica studenteasca este organizata pe baza a patru cercuri: contabilitate, finante, banci si cibernetica economica, in cadrul carora se dezbat, pe baza de referate, cel putin doua teme din programul de cercetare studenteasca.

  Master:
  Management financiar (120 de credite - 2 ani)
  Managementul administratiei publice (90 de credite - 1,5 ani)
  Economie si finante europene (120 de credite - 2 ani)

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Lect. univ. dr. SORIN BLAJ

  CONTACT
  Strada ION HUNIADE, Nr. 2, Cod Postal 305500,
  Localitatea LUGOJ, Judet TIMIS
  Telefon: 0256/359.200     
  Email: stiinte_lg@deu.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte EconomiceVezi toti membrii
 

Cauta universitate