Facultatea de Stiinte Economice

Apartine de: Universitatea "Danubius" din Galati
Oras Galati
Adresa ( Vezi harta) Str. Lunca Siretului, Nr.3, Galati
Telefon 0236-46.03.66, 0236-41.43.04, 0236-46.00.38
Fax 0236-46.00.38

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Economice
 
 • Ratiunea de a functiona, la Universitatea "Danubius" din Galati, a unei Facultati de Stiinte Economice, rezida in necesitatea obiectiva de a forma, in spiritul economiei de piata, specialisti capabili de a comensura, planifica, evidentia, controla si influenta dimensiunea valorica a bunurilor si serviciilor, ca atributii esentiale ale economistului financiar-contabil in dinamica activitatilor economice din tranzitia societatii romanesti.


  Acest domeniu, in mare masura favorizat de utilizarea pe scara larga a informaticii si biroticii moderne, reclama existenta unor economisti cu studii superioare, pregatiti pe baza unor programe adaptate la mutatiile aparute in fenomenul financiar-contabil, comercial, turistic si al serviciilor precum si in arsenalul procedeelor si metodelor didactice moderne, utilizate in procesul de invatamant.


  In acest sens, Universitatea "Danubius" este preocupata sa asigure viitorilor economisti un profil mai larg, in ceea ce priveste pregatirea lor, ceruta de realitatile economice prezente si de perspectiva, raspunzand astfel unui deziderat, referitor la mobilitatea specialistilor si locurilor de munca, pe care le vor ocupa in perioada imediat actuala si urmatoare.


  Initiativa noastra are, totodata, darul sa familiarizeze pe studenti cu problematica complexa a modului de lucru folosit in acest domeniu, avand in vedere ca absolventii vor activa, la randul lor, in unitati cu capital particular sau mixt, unde trebuie sa-si asume initiative si procedee proprii de management, menite sa asigure desfasurarea si dezvoltarea intreprinderilor, determinandu-le, astfel, destinele.


  Din acest motiv, planul de invatamant pe care Facultatea de Stiinte Economice il propune studentilor, a fost realizat prin corelatii directe cu cerintele unei pregatiri specifice, cu initiativele din universitatile de stat dar, mai ales, cu planurile de invatamant din tarile dezvoltate si cu sugestiile unui mare numar de profesori universitari si specialisti din tara si strainatate.


  In fiecare an de studiu, se regasesc discipline referitoare la cele trei domenii de baza: Finante, Contabilitate si Informatica, succesiunea lor avand in vedere recomandarile pedagogiei moderne sub imperativele unei acumulari de cunostinte ce contureaza viitorul specialist. Pregatirea de specialitate beneficiaza de discipline referitoare la fondul teoretic al economiei, la conducerea activitatilor economice din unitatile si intreprinderile cu capital privat sau de stat, la activitatea de cunoastere a pietii interne si a celor din exterior.


  Au fost cuprinse, in planurile de invatamant, discipline ca: matematica, limbile straine, filosofia, politologia pentru a da, viitorului economist, un orizont mai larg de cunoastere si patrundere a fenomenelor economice si social-economice; de asemenea, studentii pot opta, in aceasta facultate, pentru materii complementare, menite sa faciliteze conexiunea intre dimensiunile teoretice si practice, pentru un diagnostic cat mai exact al fenomenului pe care il vor cerceta sau i1 vor conduce in raport cu locul pe care urmeaza sa-l ocupe.
  Conducerea Universitatii, Senatul, au hotarat sa cuprinda, in planul de invatamant al Facultatii de Stiinte Economice, si activitati practice, perioade de documentare realizate in intreprinderi si institutii financiar-bancare, de servicii, comerciale si turistice, participari la unele conferinte ale specialistilor romani si straini, in vederea verificarii cunostintelor predate la orele de curs si dezbatute in seminarii si laboratoare (informatica, contabilitate, birotica etc.), potrivit unor programe avizate de Ministerul Invatamantului si Cercetarii.


  Facultatea de Stiinte Economice, in cadrul Universitatii "Danubius" dispune de un personal didactic competent, alcatuit din cadre, in totalitate, doctori in economie si alte stiinte, cu o bogata experienta in invatamant, in cercetare si practica, absolventi ai unor cursuri postuniversitare in Franta, Italia, Polonia, Cehia, Ungaria.


  Structura corpului didactic, in cadrul Facultatii de Stiinte Economice este urmatoarea: profesori si conferentiari - 40,00% lectori si asistenti - 60,00%.


  Toate cadrele didactice ale facultatii sunt cu cartea de munca la aceasta institutie si sunt titularizate in invatamantul superior. In privinta dotarii, precizam ca facultatea dispune de un adevarat centru de calcul, dotat cu aparatura de ultima ora, ceea ce permite realizarea unor aplicatii cu caracter economic destinat studentilor, precum si de un laborator de birotica corespunzator.
  Facultatea functioneaza, din anul universitar 2001-2002, intr-un nou spatiu, bine amenajat, care raspunde standardelor in vigoare, unde dispune de o biblioteca adecvata si o sala de lectura destinata studentilor.


  Sub conducerea si indrumarea cadrelor didactice, studentii, in special cei de la zi, desfasoara activitati organizate anual in cadrul Universitatii, dar si in alte centre universitare. Multe dintre lucrarile premiate, sunt publicate in Analele Universitatii, precum si in revistele "Danubius" si "EuroEconomica" in scopul unei informari de masa, avand in vedere ca publicatia amintita se vinde prin reteaua de difuzare a presei galatene.


  Astfel stand lucrurile, studentii facultatii, beneficiind de contributia redutabilelor noastre cadre didactice, au toate sansele de a deveni specialisti cu o buna pregatire teoretica si practica, capabili sa conduca activitati economice de mare anvergura.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf.univ.dr. Rodica Pripoaie

  CONTACT
  B-dul Galati nr. 3, 800654 Galati
  Telefon: +40.372.361.217, fax: +40.372.361.292
  Email: economic@univ-danubius.ro


   

 

IOAN

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
03 Aprilie 2013

Este o facultate foarte exigenta in domeniul sau, unde examenele se trec foarte greu si unde trebuie sa inveti ca sa treci toate sesiunile....


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte EconomiceVezi toti membrii
 

Cauta universitate