Facultatea de Stiinte Economice

Apartine de: Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Str. Ion Ghica, Nr. 13, Sector 3, Bucuresti
Telefon Rectorat: 021-314.99.31, 021-314.99.32; Centrala: 021-314.00.75, 021-314.00.76, 021-314.39.00; 021-330.34.80, 021-334.37.05
Fax 021-314.95.25

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Economice
 
 • Facultatea de Finante si Banci este una dintre facultatile componente ale prestigioasei Universitati Spiru Haret, fiind autorizata sa functioneze incepand cu anul universitar 2002-2003. Actul normativ prin care facultatea a fost autorizata este Hotararea Guvernului Romaniei nr. 410/2002 privind structurile si specializarile universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu din institutiile de invatamant superior, hotarare publicata in Monitorul Oficial nr. 313/ 13 mai 2002.

  Ulterior, prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 916/ 11 august 2005 a fost aprobata structura institutiilor de invatamant superior acreditate si autorizate sa functioneze provizoriu si specializarile acestora, in noua forma de organizare a invatamantului universitar (3 - 2 - 3, licenta, masterat, doctorat) in concordanta cu prevederile Legii 288/2004, in care Facultatea de Finante si Banci a Universitatii Spiru Haret functioneaza conform anexei 2 la Hotarare, cu specializarea Finante si Banci din domeniul Finante.

  Incepand cu anul universitar 2005-2006, urmare a prevederilor Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu mo-dificarile si completarile ulterioare si a Hotararii Guvernului nr. 916/ 11 august 2005, Facultatea de Finante si Banci din cadrul Universitatii Spiru Haret organizeaza studii universitare de licenta, la specializarea Finante si Banci, cu durata de trei ani (180 credite), pentru toate cele trei forme – ZI, FR si ID.

  Inca din primul an de functionare Facultatea de Finante si Banci si-a propus sa realizeze o pregatire profesionala, stiintifica si practica de performanta a studentilor sai, astfel incat acestia sa faca fata cerintelor tot mai ridicate ale pietei muncii.

  In acest context, facultatea si-a stabilit drept principal obiectiv formarea de economisti, specialisti in domeniile financiar-bancare: finante publice, finantele si gestiunea financiara a intreprinderilor si institutiilor publice, institutii financiare internationale, management bancar, moneda si credit, acestia urmand sa-si desfasoare activitatea in diverse domenii ale economiei, precum: activitatea bancara, de asigurari si reasigurari, piata de capital, control financiar, expertiza financiar-bancara etc. De asemenea, absolventii Facultatii de Finante si Banci urmeaza sa devina specialisti in administratia publica – centrala sau locala – institutii financiare si ale infrastructurii pietei de capital si, nu in ultimul rand, cercetatori in institutele de profil sau cadre didactice in invatamantul economic, liceal sau universitar.

  Pentru realizarea unor asemenea obiective, in cadrul facultatii sunt create toate premisele pentru inzestrarea studentilor cu cu-nostintele teoretice si abilitatile practice necesare, care sa permita absolventilor sa faca fata cu succes problemelor complexe cu care urmeaza sa se confrunte.

  in aceste conditii, desi foarte tanara (prima promotie de absolventi a iesit de pe bancile facultatii in 2006), Facultatea de Finante si Banci si-a castigat deja o buna reputatie in randul absolventilor de liceu si speram ca aceasta reputatie sa se obtina si in cadrul institutiilor publice si a agentilor economici la care absolventii nostri urmeaza sa-si desfa-soare activitatea.

  Acest fapt este demonstrat, in mod evident, de evolutia numarului de studenti care frecventeaza cursurile facultatii, evolutie cu adevarat spectaculoasa, exponentiala; este semnificativ numarul studentilor nostri, la cele trei forme de invatamant, de peste 9000.

  Rezultatele bune obtinute in cadrul facultatii au fost posibile datorita, mai intai, conditiilor existente, iar apoi stradaniei corpului profesoral si a studentilor pentru realizarea unui invatamant de tinuta, la nivelul celor mai inalte exigente.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. univ. dr. Pistol Gheorghe     
  Prodecan: Conf. univ. dr. Braicu Cezar

  CONTACT
  Strada Fabricii nr. 46 G, Sector 6, Bucureşti
  Telefon: 021 3169789
  E-mail: ushfb@spiruharet.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate