Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative

Apartine de: Universitatea "Petru Maior" din Targu-Mures
Oras Targu Mures
Adresa ( Vezi harta) Str. Nicolae Iorga nr. 1, Targu Mures, Mures
Telefon 0265-233112, 0265-26.22.75, 0265-21.58.99 (Centrul de Consiliere si Orientare pentru Cariera & Oficiul de Relatii Publice)
Fax 0265-26.22.75

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative
 
 • In cadrul Universitatii "Petru Maior", invatamantul economic, juridic si administrativ are o vechime de 16 ani, timp in care a cunoscut o puternica dezvoltare si o atractie de necontestat pentru foarte multi tineri. Oferta generoasa pe piata muncii pentru specializarile din domeniul economic, juridic si administrativ confera sanse de realizare in cariera atat in tara, cat si in strainatate.

  Facultatea de stiinte Economice, Juridice si Administrative este componenta a Universitatii "Petru Maior" din Tirgu-Mures, care a fost fondata ca institutie de invatamant superior de stat in anul 1960, sub denumirea de Institutul Pedagogic de 3 ani din Tirgu Mures, prin Ordinul Ministerului invatamantului si Culturii nr. 3243 din 4.VII.1960, iar din anul 1996 primeste denumirea de Universitatea "Petru Maior".

  Invatamantul superior economic, juridic si administrativ de stat din Tirgu-Mures s-a impus, pe de o parte, ca o cerinta logica a evolutiei structurale si teritoriale a retelei de unitati in invatamantul universitar din tara noastra, iar pe de alta parte, s-a impus ca efect al cererii de specialisti in domeniul economic, juridic si administrativ, manifestata in arealul zonei.

  In anul 1993 s-a constituit in structura Facultatii de stiinte si Litere specializarea Managementul firmei, in anul 1995 specializarea Administratie publica, in anul 2000 specializarea Contabilitate si informatica de gestiune.

  Comunitatea mureseana deschisa unei economii de piata, a simtit nevoia extinderii, prin noile firme create, prin dezvoltarea celor existente, prin diversificarea si dezvoltarea sistemului bancar, crearea de institutii moderne puse in slujba cetateanului. in acest context, se inregistreaza cresterea continua a numarului de studenti care opteaza pentru invatamantul economic, administrativ si juridic.

  Evolutia pozitiva a programelor de studii, consolidarea colectivului de cadre didactice, din profilul economic si juridico-administrativ, a facut posibil ca, incepand cu anul universitar 2002 - 2003 cele trei specializari sa fie reunite in cea de-a treia componenta a Universitatii "Petru Maior" din Tirgu-Mures cu invatamant de lunga durata, prin desprinderea din cadrul Facultatii de stiinte si Litere.

  In anul 2003 s-a constituit in structura Facultatii de stiinte Economice si Administrative specializarea Drept.

  Facultatea de stiinte Economice, Juridice si Administrative este denumirea sub care ne desfasuram activitatea din iunie 2005.

  Ca entitate constituita, ea se afla la inceput de drum si evolueaza intr-un proces de consolidare organizatorica.

  Misiunea Facultatii este didactica si stiintifica, in concordanta cu cea a Universitatii "Petru Maior" din Tirgu-Mures, cultiva valorile stiintei, tehnicii si ale culturii universale.

  In virtutea nivelului de competenta si responsabilitati pe care le are fata de societatea romaneasca isi asuma ca misiune:
  a. formarea de specialisti cu studii superioare pentru invatamant, cercetare, activitati social-economice, culturale prin pregatirea tinerilor in cele doua nivele educationale de tip Bologna: licenta si masterat;

  b. cercetarea pentru adevar, materializata prin lucrari de cercetare fundamentala, aplicativa si dedicata;
  c. integrarea institutiei si a comunitatii academice in generosul curent care promoveaza spiritul si gandirea libera, bazata pe articularea permanenta la valorile culturale si stiintifice nationale si europene;
  d. sustinerea dorintei cetatenilor de a se pregati si perfectiona permanent prin promovarea unei oferte educationale de tip LLL (Life Long Learning), care sa corespunda nevoilor manifestate;
  e. transferul de cunostinte si bune practici catre societate si in slujba societatii prin servicii de consultanta si consiliere care sa sustina dezvoltarea regionala in spiritul generoaselor principii ale conceptului de dezvoltare durabila.

  Cladirea facultatii, situata in strada Livezeni nr. 69, locatie inaugurata la 10 octombrie 2005, confera un ambient modern in educatie si invatare, amenajarile si dotarile situandu-se la standarde europene.

  In anul universitar 2009-2010, statistica facultatii contine 6 specializari la invatamantul de zi:

  •   Management
  •   Economia comertului, turismului si a serviciilor
  •   Contabilitate si Informatica de gestiune
  •   Finante - Banci
  •   Administratie publica
  •   Drept


  Patru specializari la invatamant cu frecventa redusa:

  •  Management
  •  Contabilitate si Informatica de gestiune
  •  Administratie publica
  •  Drept


  Sapte specializari de master:

  •  Managementul afacerilor
  •  Managementul administratiei publice si cariere publice
  •  Managementul administratiei publice
  •  Consultanta juridica si management in afaceri
  •  Managementul resurselor umane
  •  Consultanta financiar contabila
  •  Contabilitate si audit


  Anul universitar 2005-2006 in Romania a fost marcat de Reforma sistematica a invatamantului superior economic si juridic.

  Invatamantul european trece printr-o perioada de schimbari majore, tinde catre o diversificare a cursurilor pentru cariera profesionala in care educatia si invatarea de-a lungul intregii vieti devine o obligatie evidenta. In acest context este necesar realizarea unui sistem de invatamant superior in care sa li se ofere studentilor ietatii cele mai bune ocazii sa caute si sa descopere domeniile in care sunt cei mai buni.

  Reforma cunoscuta ca procesul Bologna este un proces paneuropean care va genera pana in anul 2010 Spatiul European al invatamantului Superior.

  In acest sens studiile de licenta au fost organizate pe domenii largi de specialitate pe o durata de 3 ani si necesita obtinerea a 180 credite transferabile.

  In acest sens programele de licenta oferite de facultatea noastra se incadreaza in domeniile fundamentale - stiinte economice, stiinte juridice si stiinte administrative.

  O componenta importanta in strategia facultatii o reprezinta incurajarea studentilor pentru a studia cel putin un semestru in afara tarii, ceea ce contribuie la integrarea lor in circuitul invatamantului european. in acest sens, au fost si sunt semnate acorduri de mobilitati Erasmus-Socrates pentru studenti si cadre didactice, acorduri de colaborare cu universitati din Uniunea Europeana, precum: Franta, Germania, Austria, Ungaria, Italia, Belgia, Grecia, Slovacia.

  Faptele pledeaza de la sine pentru temeinicia invatamantului superior economic, juridic si administrativ al Almei Mater Marisiensis, de care suntem mandri!

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. univ. dr. ing. Liviu Marian
  Prodecani:
  Conf. univ. dr. Szabo Zsuzsanna
  Lector univ. dr. Daniel Stefan

  CONTACT
  Targu Mures, str. Nicolae Iorga, nr.1, 540088
  Tel: +40 0265 219034
  E-mail decanat: decanat@ea.upm.ro
  E-mail secretariat: secretariat@ea.upm.ro

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si AdministrativeVezi toti membrii
 

Cauta universitate