Facultatea de Stiinte

Apartine de: Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu
Oras Sibiu
Adresa ( Vezi harta) Bd-ul. Victoriei, Nr.10, Sibiu, 550024, Romania
Telefon +40-(269) 21.79.89
Fax +40-(269) 21.78.87

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte
 
 • Facultatea de Stiinte, prin varietatea domeniilor de competenta pe care le abordeaza, ocupa un loc special in structura Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, asigurand realizarea unui invatamant de performanta, dezvoltat si perfectionat printr-o complexa activitate de cercetare, conform exigentelor si cu mijloacele oferite de societatea moderna informationala.

   

  In contextul actual, al perspectivei aderarii Romaniei la UE, este important ca specialistii formati sa fie capabili sa desfasoare activitati in cadrul programelor comunitare, pentru aplicarea carora sunt necesare cunostinte cu caracter interdisciplinar. Informatica, matematica, fizica, chimia, biologia, sociologia si psihologia ca domenii fundamentale, asigura absolventilor dobandirea de cunostinte de inalt nivel, cu aplicabilitate in stiinta, tehnica, economie etc.

   

  Accelerarea procesului de informatizare a societatii romanesti presupune promovarea formelor de pregatire adaptate cerintelor unei societati in plina competitie, supusa procesului de integrare europeana. Managementul nostru opteaza ferm pentru responsabilitate, transparenta si eficienta; in acest sens, informatizarea serviciilor, a gestiunii academice si introducerea cunostintelor si a conceptului de institutie inteligenta vor apropria facultatea de standardele internationale din tarile dezvoltate.

   

  Strategia de dezvoltare a Facultatii de Stiinte pe termen mediu si lung porneste de la obiectivele orientate pe urmatoarele directii de activitate: domeniul activitatii didactice, al activitatii de cercetare stiintifica, a pregatirii post-universitare, a cooperarii interuniversitare, cel privitor la deontologia universitara, a protectiei sociale a membrilor comunitatii universitare si in domeniul dezvoltarii si modernizarii bazei materiale si tehnice.

  Evolutia sociala actuala presupune intelegerea si cunoasterea fiintei umane sub toate aspectele sale, in vederea optimizarii performantelor acesteia in toate domeniile de activitate, obiective atinse de specializarile Psihologie si Sociologie, printr-o formare profesionala competenta a absolventilor.

  Departamentul de “Ecologie si Protectia mediului” formeaza specialisti pentru gestionarea capitalului natural, amenajarea teritoriului, expertizarea si managementul mediului, cercetarile de ecologie aplicata fiind parte integranta a strategiilor de dezvoltare socio-economica. Absolventii profilului de “Educatie fizica si Sport” dobandesc competente diverse, ce le vor permite ocuparea unor pozitii profesionale in sistemele de invatamant si sanatate, in sportul de inalta performanta, ca si in activitatile turistice si de agrement.

   

  Data fiind importanta recunoscuta a studiilor postuniversitare pe plan european, programele de masterat organizate de Facultatea de Stiinte urmaresc cultivarea creativitatii si dezvoltarea unei inalte calificsrii stiintifice a cursantilor, prin studii interdisciplinare: Tehnologia Informatiei si comunicare in limba engleza, Tehnologia Informatiei aplicata in Protectia Sanatatii, Psihosociologia negocierii, Asistenta sociala a familiei, Ecologie aplicata, Modele matematice si soft aplicativ, Dezvoltare umana in societatea informatizata, etc.

   

  Calitatea educatiei este o conditie indispensabila pentru ameliorarea ocuparii profesionale, a coeziunii sociale si a competitivitatii economice.

  Master:
  Matematica - Informatica aplicata
  Metode numerice, soft aplicativ
  Analiza reala si complexa
  Modele matematice si soft aplicativ
  Didactica matematicii
  Tehnologia informatiei
  Tehnologia informatiei si comunicare in limba engleza
  Modelarea sistemelor fizice
  Tehnici moderne de analiza a substantei
  Surdo-audiologie
  Tehnologii psihologice militare 
  Dezvoltare umana in societatea informatizata
  Psihosociologia  si asistenta sociala a familiei
  Psihosociologia negocierii
  Psihosociologie delincventei. Preventia si asistenta sociala a delincventilor
  Managementul ospitalitatii. Etnoidentitate si turism ecologic
  Analiza si diagnoza sociala
  Psihosociologie organizationala si manageriala
  Diagnoza si interventie organizationala
  Societatea europeana post moderna
  Expertiza si managementul sistemelor ecologice
  Ecologie aplicata
  Tehnologii informatice aplicate in managementul  organizatiilor sportive
  Tehnologii informatice aplicate in protectia sanatatii

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Angela Banaduc
  Prodecani:
  Conf. univ. dr. Mihai Sanislav
  Conf. univ. dr. Florin Sofonea

  CONTACT
  Str. Ion Ratiu
  Nr.5-7, Sibiu, 550012, Romania
  Tel: +40-(269) 21.66.42
  Fax: +40-(269) 21.66.17
  E-mail: stiinte@ulbsibiu.ro

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de StiinteVezi toti membrii
 

Cauta universitate