Facultatea de Stiinte Juridice, Administrative si ale Comunicarii

Apartine de: Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti
Oras Pitesti
Adresa ( Vezi harta) Calea Bascov nr. 2A, Pitesti, Arges
Telefon 0248-21.26.27, 0248-21.64.27
Fax 0248-21.64.27

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Juridice, Administrative si ale Comunicarii
 
 • Misiune: sa ofere cea mai buna si eficienta pregatire si perfectionare a specialistilor in domeniul dreptului, administratiei publice, comunicarii, jurnalismului si relatiilor internationale.

  Durata studiilor: 3 ani

  Specializari:
  Drept

  Cei care termina aceasta specializare sustin un examen pentru magistrati, iar daca sunt admisi, urmeaza doi ani Institutul de Magistratura. Apoi pot deveni judecatori, procurori, avocati, notari publici sau consilieri juridici, bineinteles, numai prin concurs.

  Administratie publica
  Specializarea pregateste absolventi in domeniul administratiei in institutiile publice. Reformarea sistemului administratiei publice romanesti si perfectionarea functionarilor publici reprezinta obiective de maxima importanta in contextul integrarii in structurile europene si euroatlantice.

  Relatii publice si comunicare sociala
  - pregateste specialisti in domeniile:
  Relatii publice in domeniul politico-administrativ
  Relatii publice in societatile comerciale
  Relatii publice in domeniul socio-economic
  Absolventii se pot indrepta, in egala masura, catre urmatoarele profesii: purtator de cuvant al unei organizatii, agent pentru relatii cu presa, moderator pentru grupuri de lucru, agent de protocol, agent de publicitate, agent pentru programe sociale, organizator de programe individuale si colective, consilier de imagine etc.

  Jurnalism
  - pregateste specialisti in domeniile:
  Jurnalism politico-administrativ
  Jurnalism economico-social
  Jurnalism cultural-sportiv
  Jurnalismul este o meserie-vocatie care, dincolo de practica din auzite, vazute si furate prin redactii, are nevoie de lectura, studiu si exercitiul scrisului sub indrumare academica. Etica si deontologia profesiei, insusite in mediul universitar, sunt la fel de importante ca cei sapte ani de acasa. In Romania, joaca de-a jurnalistica trebuie sa inceteze.

  Relatii internationale si studii europene
  Domeniul relatiilor internationale si al studiilor europene se ocupa de probleme precum promovarea fundamentelor si valorilor culturale si istorice ale identitatii europene, intelegerea Europei ca spatiu multicultural, ideea de toleranta, principiul unitatii in diversitate, focarele de instabilitate si conflict, transformarile aliantelor militare, problemele spatiului post-sovietic, miscarile de globalizare si antiglobalizare, terorismul etc.

  Pregatirea de specialitate se asigura prin discipline precum: Istoria relatiilor internationale, Cultura si arta europeana, Geografia Europei, Sociologia comunicarii, Institutii si organizatii politice internationale, Filosofie politica, Politica externa si diplomatie, Geostrategie si geopolitica, Analiza conflictelor internationale, Guvernanta in UE, Limba, cultura si civilizatie engleza si franceza etc.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: PROF. UNIV. DR. RADU PARVU

  CONTACT
  Calea Bascovului nr. 2A
  Tel.: +40 248.21.26.27, 22.10.98;
  Fax: +40 248.22.10.98
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte Juridice, Administrative si ale ComunicariiVezi toti membrii
 

Cauta universitate