Facultatea de Stiinte Juridice

Apartine de: Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad
Oras Arad
Adresa ( Vezi harta) B-dul Revolutiei nr. 81, Arad
Telefon 0257-28.03.55

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Juridice
 
 • Facultatea de Stiinte Juridice, ca parte integranta a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, a constituit inca de la inceput o alternativa viabila si cu nimic mai prejos decat invatamantul de stat. De aceea, principiile care statueaza functionarea ei de la inceputuri si pana astazi sunt cele stabilite de Legea invatamantului nr. 84/1995, la care se adauga Carta Universitara si propriile regulamente.

  Corpul didactic este compus atat din personalitati ale stiintelor juridice, cat si din cadre locale care sunt in cea mai mare parte doctori sau doctoranzi in drept, fapt ce este meritoriu si dovedeste emulatia existenta. imbinarea practicii cu teoria se realizeaza pe doua cai: atat prin actul de predare si de seminarizare, cat si prin clinica juridica, care are ca obiect dobandirea abilitatilor necesare practicarii profesiei de jurist.

  Activitatile didactice sunt completate de cercetarea stiintifica. Aceasta din urma se concretizeaza prin organizarea anuala a Sectiunii Juridice din cadrul `Zilelor Academice Aradene`, publicarea in periodicele interne sau internationale si in publicatiile Facultatii de Stiinte Juridice: `Studii Juridice`, `Dreptul si societatea romaneasca`, `Drept si cultura`.

  Cladirile in care se desfasoara cursurile si seminariile sunt proprietatea Universitatii, baza didactico-materiala insumand peste 12.500 mp. in afara de amfiteatre, sali de curs si de seminarii, la dispozitia procesului de invatamant si de cercetare sunt laboratoarele de criminalistica si de limbi moderne, Centrul pentru informare si integrare europeana, cabinetul pentru protectia drepturilor omului.

  Promotiile de absolventi de pana acum reprezinta tot atatea etape si realizari ale dascalilor si ale absolventilor, deopotriva. Fostii studenti sunt astazi, in buna parte, magistrati, avocati, jurisconsulti, notari, functionari publici, cadre didactice universitare.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Cristian ALUNARU
  Prodecan: Lect. univ. dr. Daniel BERLINGHER

  CONTACT
  B-dul Revolutiei nr. 94 Arad, 310025, Romania
  Tel: 0257 210171 | 0257 214890
  E-mail: drept@uvvg.ro


   

 

bianca

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
09 Decembrie 2013

datorita tuturor facilitatilor pentru studenti si a taxelor foarte mici>mari,pentru bugetul fiecaruia


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte JuridiceVezi toti membrii
 

Cauta universitate