Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii

Apartine de: Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Str. Mihail Kogalniceanu, Nr. 1, RO-400084, Cluj-Napoca, Cluj
Telefon 0264-40.53.00
Fax 0264-59.19.06

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii
 
 • Departamentul de Stiinte Politice a fost creat in cadrul Universitatii Babes-Bolyai in anul 1992. In urmatorii trei ani, intre 1992-1995, departamentul a functionat in cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie. A fost coordonat de Departamentul de Istorie Contemporana care, incepand din 1992, a devenit Departementul de Istorie Contemporana si Stiinte Politice. in aprilie 2005, odata cu infiintarea Facultatii de Stiinte Politice si Administrative, Departamentul de Stiinte Politice a fost mutat in cadrul facultatii, impreuna cu Departamentul de Jurnalism si Administratie Publica.


  In primul an universitar 1992-1993, Departamentul de Stiinte Politice a avut 40 de studenti. Departamentul de Administratie Publica are o istorie de 11 ani. in anul 1995 programul de nivel licenta a fost initiat sub administrarea Departamentului de ªtiinte Politice. Departamentul de Jurnalism a fost infiintat in 1993 in cadrul Facultatii de Stiinte Politice si Administrative. Departamentul de Jurnalism pregateste studenti pentru toate departamentele comunicarii mass-media. Posibiliatea de a studia specializarea Comunicare si Relatii Publice in cadrul Universitatii Babes-Bolyai este noua. Din iunie 2001, noua specializare a fost lansata, la inceput sub auspiciile Departamanetului de Jurnalism: Comunicare Sociala si Relatii Publice. Acest nou departament ofera posibilitatea studentilor sa se pregateasca ca si consilieri de relatii publice, purtatori de cuvant, experti de imagine si comunicare in timpul alegerilor locale si generale, campanii de publicitate.

   

  Pe langa pregatirea studentilor ca viitori profesionisti in domeniul pe care l-au ales, curricula pune accent si pe cercetarea academica. Studentii sunt incurajati sa se implice in cercetari organizate de facultate, totodata fiind asistati in cercetarile intreprinse de ei.

   

  Invatamantul la distanta si programe de educatie continua ofera posibilitatea studentilor de a invata la resedinta lor, nu necesita prezenta acestora la facultate in timpul semestrelor. Studentii care participa la aceasta forma de invatamant primesc materialele de studiu, temele de examen, bibliogarfia aferenta la inceputul anului universitar sau mai tarziu prin mail. Prezenta este obligatorie doar pe perioada examenelor. incepand cu anul universitar 1998-1999, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii ofera cursuri forma de invatamant la distanta si cursuri de educatie continua prin intermediul Centrului de Formare Continua si invatamant la Distanta. Curricula invatamantului la distanta si a celui de educatie continua este similar cu cel al invatamantului la zi. Studentii vor participa la cursuri intensive si vor primi materialele de curs pe CD si in format electronic.  DEPARTAMENTE
  In cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii functioneaza patru departamente,
  si anume: Departamentul de Administratie Publica, Departamentul de Comunicare si Relatii Publice, Departamentul de Jurnalism si Departamentul de ªtiinte Politice. De asemenea facultatea dispune de trei extensii in orase din Transilvania: Bistrita, Satu-Mare si Sfantu-Gheorghe, in care se desfasoara programe de licenta ale Departamentului de Administratie Publica. Oferta educationala a facultatii noastre este: Invatamant nivel licenta (6 semestre) si Programe de masterat (2-4 semestre). Limba de studiu la majoritatea programelor de nivel licenta este romana. in anul univeristar 2006/2007 am oferit un program de nivel licenta in ªtiinte Politice in limba engleza. Studentii de la Departamentul de Jurnalism, Stiinte Politice si Administratie Publica au de asemenea posibilitatea sa urmeze cursuri in limbile maghiara si germana.  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan
  : Prof. univ. dr. Calin Emilian Hintea
  Prodecan: Conf. univ. dr. Salat Levente

  ADRESA
  Str. General Traian Mosoiu, nr 71
  Cluj-Napoca, cod 400132
  Cluj, Romania
  Telefon: +40264-431505
  Fax: +40264-406054

   

 

doina

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
16 Iulie 2013

pentru ca rezultatele sunt vizibile


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale ComunicariiVezi toti membrii
 

Cauta universitate