Facultatea de Stiinte si Arte

Apartine de: Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea"
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) B-dul Energeticienilor, Nr. 9-11, Bloc M1, Et. 1, Sector 3, Bucuresti
Telefon 021-346.90.49
Fax 021-346.79.70

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte si Arte
 
 • COMUNICARE SI RELATII PUBLICE - SPECIALIZARE AUTORIZATA
  Te invitam sa sprijini impreuna cu noi cultul calitatii superioare, intruchipat mai ales in raportul cadre didactice / numar de studenti. Sloganul nostru este Individualitati distincte, nu numere! Informatia stiintifica si de cultura se transmite de la pedagog la student prin dialog direct, fara intermediul mijloacelor care distanteaza, in spiritul scolilor din antichitate. Astfel, studentul devine treptat un viitor coleg al profesorului. Vei dobandi cunostinte solide in imagologie, semiotica, psihologie, sociologie, cultura si civilizatie sud-est europeana, management al informatiei, limbaj al jurnalismului, istorie a mass-media, informatica si multe altele, si-ti veti putea insusi la nivel universitar limbi straine de circulatie internationala.

  Vei putea participa la numeroase training-uri, schimburi de experienta, programe comune si colaborari cu facultati si universitati similare din tari membre ale Uniunii Europene, distinse prin traditie si reusite deosebite in invatamant. Practica desfasurata pe langa institutii specializate este unul dintre atuurile noastre.

  Datorita relatiilor stiintifice si culturale pe care staful si cadrele noastre le-au stabilit cu numeroase personalitati si institutii de presa, administratie si invatamant, vei fi sprijinit nu doar in perioada studiilor, ci si dupa ce vei iesi in viata. Ca absolvent al facultatii noastre te poti angaja ca specialist la diferite institutii nationale si internationale care se ocupa de comunicare si relatii publice, poti deveni consilier in administratia publica, in mass-media, purtator de cuvant, manager pentru proiecte de dezvoltare comunitara, expert pe probleme de integrare, cercetator in unitati abilitate de a realiza prognoze socio-politice, jurnalist, director de campanii publicitare si de imagine, politolog, cadru didactic pentru invatamantul liceal si universitar.

  Studentii cu rezultate remarcabile pot urma in paralel o a doua specialitate in cadrul Universitatii noastre, taxa de studii fiind cu 50 % mai mica.

  Facilitatile create studentilor:
  - Biblioteca universitatii cu un numar de peste 60.000 titluri de specialitate unde studentii au posibilitatea de a le studia in sali de lectura modern amenajate,
  - Burse de merit semestriale pentru studentii cu rezultate bune si burse sociale pentru cei cu situatii familiare deosebit de dificile;
  - Burse de vara in Italia si Spania;
  - Participarea la sesiunea anuala de comunicari stiintifice la care studentii pot prezenta comunicari si referate stiintifice; Activitati extra-curiculare cum ar fi seri dansante, excursii in tara si in strainatate, Balul Bobocilor, intalniri cu diverse personalitati culturale, politice etc.
  - Studentii din provincie beneficiaza de locuri de cazare in camin la preturi accesibile;
  - Organizam prin concurs, seminarii de vara in colaborare cu organisme si organizatii internationale, in diferite tari Europene, pe baza unor acorduri de reciprocitate;
  - Selectionarea viitorilor studenti se face pe baza de dosar, in limita locurilor stabilite de MECT, in perioada iulie-septembrie 2008.

  Durata studiilor: Studii universitare cu durata de 4 ani.

  STIINTE POLITICE - SPECIALIZARE AUTORIZATA
  Strategiile pe termen lung si pe termen scurt de realizare a obiectivelor noastre vizeaza conferirea unei dimensiuni europene invatamantului universitar, conform documentelor semnate de noi prin:
  - Introducerea sistemului de credite trans-ferabile europene in conformitate cu Declaratia de la Bologna;
  - Promovarea mobilitatii studentilor in spatiul universitar European;
  - Promovarea dimensiunii europene in procesul educational;
  - Implementarea unor cursuri comune cu alte facultati de profil din spatiul European;
  - Introducerea principiilor de evaluare a calitatii actului educational;
  - Interactiunea dintre invatamant si cercetare;
  - Perfectionarea tehnologiilor si metodologiilor didactice.

  Pregatim specialisti in domeniul stiintelor politice absolventii obtinand specializarea de licentiat in stiinte politice – politologi. Acestia pot profesa ca profesori (stiinte politice, etica, cultura civica), consilieri, analisti si documentaristi politici in posturi de televiziune si de radio, institute si organizatii interne si internationale specializate, structuri statale.

  Facilitatile create studentilor:
  - Invatamantul este organizat in sistem modular, asigurandu-se astfel eficienta si flexibilitatea maxima in pregatirea specialistilor in domenii de mare solicitare in prezent si in viitor;
  - Procesul de invatamant se desfasoara la standarde internationale, studentii beneficiind de o baza materiala de exceptie.
  - Laboratoare de informatica utilate cu calculatoare moderne, conectate la INTERNET si dotate pentru studiul individual, precum si laboratoare informatizate de limbi straine straine, dotate pentru studiul individual;
  - Biblioteca universitatii cu un numar de peste 60.000 titluri de specialitate, unde studentii au posibilitatea de a le studia in sali de lectura modern amenajate;
  - Organizam Sesiuni de Comunicari Stiintifice ale Studentilor, la care acestia pot prezenta lucrari stiintifice in diverse domenii;    In baza protocoalelor incheiate intre noi si Universitatea Onati (Spania), respectiv Universitatea din Padova (Italia), studentii se pot inscrie la cursurile de vara organizate de aceste institutii.
  - Studentii cu rezultate bune in urma sesiunilor de examene beneficiaza de burse de merit semestriale;  
  - Acordam de asemenea, burse sociale pentru studentii cu situatii familiare deosebit de dificile;
  - Burse de vara in Italia si Spania;
  - Participarea la sesiunea anuala de comunicari stiintifice la care studentii pot prezenta comunicari si referate stiintifice;
  - Activitati extra-curiculare cum ar fi: seri dansante, excursii in tara si in strainatate, Balul Bobocilor, intalniri cu diverse personalitati culturale, politice etc.
  - Studentii din provincie beneficiaza de locuri de cazare in camin la preturi accesibile;
  - Organizam prin concurs, seminarii de vara in colaborare cu organisme si organizatii internationale, in diferite tari din Europene, pe baza unor acorduri de reciprocitate;
  -  Studentii care indragesc sporturile pot participa la diferite competitii sportive interuniversitare.
   
  LIMBA SI LITERATURA ENGLEZA - LIMBA SI LITERATURA FRANCEZA - SPECIALIZARE AUTORIZATA
  Sub egida specializarii Limbi si Literaturi Straine functioneaza doua centre stiintifice - Centrul de Limbi Straine (CLS) si Centrul Lingvistic Danubian (CLD), care editeaza revista bianuala UNIVERSALIA, unde se materializeaza rezultatele cercetarii stiintifice a profesorilor si a studentilor din facultatea noastra, dar si din alte facultati de profil din tara si din strainatate, cu care avem relatii de cooperare in domeniul filologic.

  Pe langa activitatea de cercetare stiintifica, prin Centrul de Limbi Straine oferim posibilitatea de instruire si testare pentru diverse limbi straine si pentru limba romana, prin cursuri de limbi straine si de limba romana si prin testarea cunostintelor in cadrul examenului ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages), a carui absolvire inseamna obtinerea unui certificat de competenta lingvistica, cu recunoastere europeana. Absolventii pot profesa in invatamant, cercetare filologica, relatii publice, jurnalistica, secretariat-protocol, institutii guvernamentale si neguvernamentale etc.

  ARTELE SPECTACOLULUI DE TEATRU - COREGRAFIE
  Strategiile pe termen lung si pe termen scurt de realizare a obiectivelor noastre vizeaza conferirea unei dimensiuni europene invatamantului universitar prin:
  - Introducerea sistemului de credite transferabile europene in conformitate cu Declaratia de la Bologna;
  - Promovarea dimensiunii europene in procesul educational;
  - Implementarea unor cursuri comune cu alte facultati de profil din spatiul European;
  - Introducerea principiilor de evaluare a calitatii actului educational;
  - Interactiunea dintre invatamant si cercetare;
  - Perfectionarea tehnologiilor si metodologiilor didactice;
  - Modernizarea planului de invatamant prin introducerea unor discipline precum: Informatica, Management cultural, Legislatie artistica, Design etc;
  - Posibilitatea oferita studentilor de a-si exprima optiunea pentru unele discipline si module prevazute in planul de invatamant.
  - Pregatim specialisti in domeniul teoretic si practic al artei coregrafice moderne si clasice. Absolventii pot profesa ca secretar de teatru, marketing artistic, manager compozitie, regizor coregraf, dansator, pedagog.

  CONTACT
  B-dul Energeticienilor nr.9 E,
  bloc M1, et.1, sector 3, Bucuresti
  Statia RATB: POLICLINICA UNEX A-Z,
  autobuze: 102, 123, 135
  Email: ugc_coregrafie@ugc.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte si ArteVezi toti membrii
 

Cauta universitate