Facultatea de Stiinte Socio-Umane

Apartine de: Universitatea Crestina "Partium" din Oradea
Oras Oradea
Adresa Str. Primariei nr. 36, Oradea, Bihor
Telefon 0259-40.62.82, 0259-43.99.31, 0259-41.82.44
Fax 0259-41.82.44

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Socio-Umane
 
 • In cadrul Universitatii Crestine Partium exista educatie vizuala din anul 2002, care este structurata pe o pregatire de baza cu durata de trei ani (dupa modelul Bologna), perioada in care se aprofundeaza, alaturi de traditiile imaginii statice si mediile specifice graficii publicitare, deprinderi de pe urma carora absolventul dobandeste acea pregatire profesionala care il face apt de a se integra imediat in campul muncii. Un accent deosebit in cadrul pregatirii pe care sectia de arte plastice -grafica o ofera este pus pe deprinderea si aplicarea creativa a reclamei video.

  In cadrul strategiilor pedagogice ale catedrei sunt aplicate mediile contemporane bazate pe mijlocirea si eficacitatea computerului, o alta latura didactica menita sa largeasca sfera formativa si de gandire a studentilor. Didactica graficii aplicate mentine un echilibru creativ intre activitatile bazate pe aptitudini vocationale, pe de o parte si a disciplinelor bazate pe utilizarea mijloacelor electronice (web-design, video grafica, animatie computerizata, multimedia), pe de alta parte.

  Ambele directii sunt complementare pentru pregatirea specializarii in domeniul graficii aplicate. Pe durata celor trei ani de studiu, studentii isi insusesc: bazele limbajului compozitiei grafice, sunt initiati in genurile si procedeele de creatie specifice comunicarii vizuale proprii reclamei, se familiarizeaza cu imaginea in miscare si aplicarea acesteia in grafica, cu noile specii vizuale contemporane si posibilitatile de investigare pe care ele le deschid, dobandind, in final, abilitatile practice de aplicabilitate a acestora.

  Organigrama disciplinelor obligatorii din cadrul sectiei: Istoria artei universale si contemporane; Filosofia artei; Estetica artelor vizuale; Desen si studiul compozitiei in grafica; Anatomie artistica; Cromatologie si forma; Perspectiva/3D; Prelucrarea imaginii computerizate; Tehnici de imprimare grafica; Fotografie; Tipografie-istoria scrisului; Comunicari vizuale; Multimedia; Limba straina; Management/marketing.
   
  Organigrama disciplinelor optionale: Compozitie grafica aplicata; Imaginea narativa (ilustratie, grafica de carte); Imagine in miscare audio-vizuala (video, animatie); Structuri spatiale (instalatie/paper-art); Istoria media; Semiotica imaginii.
   
  Organigrama disciplinelor facultative: Modulul pedagogic; Istoria culturii maghiare. Diploma obtinuta dupa absolvirea sectiei de grafica a catedrei de arte plastice faciliteaza profesarea in urmatoarele domenii/activitati: in cadrul agentiilor de publicitate, ca angajat sau sef de studio; logo si identitate grafica; ilustrator/grafician de carte; ilustrator; operatoratorie/montaj; grafician TV; vitrinier; artist de animatie; artist de benzi desenate; homepage designer; web-designer; grafician de sevalet si prin continuarea studiilor de masterat aprofundarii si deschiderii studiilor de specialitate grafica.
   

  CONTACT
  Oradea
  str. Primariei, nr. 36
  partium@partium.ro
  004-0259-418244
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte Socio-UmaneVezi toti membrii
 

Cauta universitate