Facultatea de Stiinte Umaniste

Apartine de: Universitatea "Valahia" din Targoviste
Oras Targoviste
Adresa B-dul Regele Carol I nr. 2, Targoviste, Dambovita
Telefon 0245-20.61.01
Fax 0245-21.76.92

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Umaniste
 
 • Facultatea de Stiinte Umaniste a inceput sa functioneze sub aceasta titulatura inca din anul 1995, avand la acel moment, in structura sa, un numar de 3 specializari: Istorie-Arheologie, Geografie si Istorie-Geografie.

  Existenta acestei facultati, ca structura de sine statatoare in cadrul Universitatii “Valahia” din Targoviste, universitate de Stat acreditata, a vizat de la inceput o largire fireasca a ariei de specializare, in continuarea traditiilor de cultura si invatamant umanist ale orasului, cristalizate inca din perioada medievala a istoriei sale.


  in raport cu prezentul, facultatea si-a propus si isi propune, pe de alta parte, sa dezvolte un invatamant bazat pe cele mai noi metode ale stiintei contemporane, racordat la cerintele noului sistem de invatamant european, a carui structura prevede studii de licenta (3 ani), de master (2 ani) si doctorale (3 ani).

  Sistemul implementat in urma Procesului de la Bologna, privind invatamantul superior din tarile Uniunii Europene, la care si Romania a aderat incepand cu anul universitar 2005-2006, asigura absolventilor de studii superioare ai Facultatii de Stiinte Umaniste o mai mare mobilitate, datorita sistemului de credite transferabile, diplomele conferite fiind recunoscute la nivel european, ceea ce asigura o adaptare rapida la cerintele pietei muncii.

  In consecinta, putem afirma ca Facultatea de Stiinte Umaniste, alaturi de celelalte structuri ale Universitatii “Valahia”, prin misiunea si obiectivele sale, contribuie la dezvoltarea invatamantului superior din Romania, vizand ridicarea vietii culturale locale la inaltimea orizontului cultural national si european, dar si a obiectivelor societatii romanesti, aflata, dupa 1989, intr-o profunda si accelerata schimbare.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan - Prof. univ. dr. Constantin PEHOIU
  Prodecan - Conf. univ. dr. Tataiana Ana FLUIERARU
  Prodecan - Lect. univ. dr. Danut TANISLAV

  CONTACT
  Str. Lt. Stancu Ion, nr. 35, cod postal 130105, Targoviste
  Tel./Fax: +40 0245/206105
  email: umaniste@valahia.ro

   

 

marian

recomanda
4.60
foarte bun
 • 7.80
Trimis la
29 Ianuarie 2014

profesori foarte bine pregatiti,dotari foarte bune,facilitati pentru studenti.

Corina

recomanda
5.00
foarte bun
 • 7.80
Trimis la
25 Octombrie 2013

Profesori foarte bine pregatiti si cautati in toata Europa, intradevar aveti ce invata de la ei. Ar trebui sa ne consideram foarte norocosi, sunt tari care nu au conditiile noastre si totusi ne vorbesc pe la spate de rau...oricum, am petrecut cei mai frumosi ani in acea Facultate... Mult succes tuturor, merita!

ANRA

nu recomanda
1.00
foarte slab
 • 7.80
Trimis la
03 Aprilie 2013

PROFESORII SUNT DUPA MITA


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte UmanisteVezi toti membrii
 

Cauta universitate