Facultatea de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative

Apartine de: Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad
Oras Arad
Adresa ( Vezi harta) B-dul Revolutiei nr. 81, Arad
Telefon 0257-28.03.55

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative
 
 • Facultatea de Stiinte Umaniste Politice si Administrative pregateste profesori pentru invatamantul gimnazial, liceal si superior, cercetatori in domeniile istorie, limba si literatura romana si limbi moderne, specialisti in limbi moderne aplicate in afaceri si cadre de specialitate pentru domeniul asistenta sociala, experti in comunicare sociala si relatii publice.

  In vederea pregatirii pentru cariera didactica, concomitent cu cursurile de specialitate, studentii pot urma si Departamentul de Pregatire a Personalului Didactic (D.P.P.D.). in cadrul facultatii activeaza specialisti de renume in plan intern si international.

  Facultatea editeaza mai multe publicatii: "Studia Universitatis "Vasile Goldis" (anuar), "Tribuna Universitatii" (periodic lunar), "Jurnalul Studentesc" (anuar), "Monumentul Marii Uniri" (publicatie a Asociatiei pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri la Arad), "Viata studenteasca" (periodic editat de studentii de la specializarea jurnalism care reflecta ?ntreaga viata studenteasca din cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad). Programele de studiu se desfasoara, la toate specializarile, in sistemul de credite transferabile, asigur?ndu-le studentilor mobilitatea si accesul pe piata universitara internationala.

  Departamentul de Limbi moderne si socio-umane din cadrul facultatii noastre organizeaza cursuri si testari in limba engleza: Cambridge si City&Guilds Pitman, iar in limba franceza compatibilizarea diplomelor este asigurata prin sistemul F.E.D.E (Federation Europeenne des Ecoles).

  STUDII POSTUNIVERSITARE: de masterat Limbi moderne aplicate in afaceri (limba engleza - limba franceza, limba engleza - limba germana) - 3 semestre
  Istoria Transilvaniei in context central-european - 3 semestre
  Istorie si civilizatie ebraica - 3 semestre
  Jurnalism sportiv - 3 semestre
  Etnologie europeana - 3 semestre

  BAZA MATERIALA:

  Facultatea isi desfasoara activitatea ?n imobilul de pe strada Unirii, nr. 3, aflat in proprietate, care dispune de 3 aule, fiecare cu peste 100 de locuri, 6 sali de curs si seminar, 4 laboratoare (informatica, TV, radio si foto), iar in cladirea de pe B-dul Revolutiei, nr. 72, functioneaza laboratorul de limbi moderne si laboratorul multimedia.

  Pe langa lucrarile destinate facultatii noastre existente la Biblioteca Centrala Univeristara "Tudor Arghezi", facultatea dispune si de o biblioteca proprie, care functioneaza in cladirea Palatului "Romanul", str. Vasile Goldis, nr. 6, avand 100 de locuri si cuprinzand peste 80 000 de titluri, cu cca. 200 000 de volume.

  Muzeul Memorial "Vasile Goldis", situat in aceeasi cladire, Palatul "Romanul", apartine de asemenea facultatii noastre. Acesta oglindeste cu acuratete viata lui Vasile Goldis (dovada vie a acestui fapt fiind valoroasele obiectele expuse in muzeu).
  Inaugurat la sfarsitul anului 2003 in prezenta Excelentei Sale, Presedintele Romaniei, Domnul Ion Iliescu, Muzeul a intrat foarte rapid in circuitul de valori culturale national si international, o dovada in acest sens fiind distinctia acordata de Ministerul Culturii si Cultelor "Placheta de Aur" pentru categoria Muzeu Memorial.


  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.univ.dr. MARIUS GREC

  CONTACT
  Str. Unirii, nr. 3, Arad, 310123 Romania
  Tel: 0257 282324
  E-mail: supa@uvvg.ro

   

 

PUSCAS

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
29 Martie 2013

FACILITATILE STUDENTI, PROGRAMELE DE CERCETARE SI DE STUDIU, ETICA SI TRANSPARENTA , BURSE ELEVI, ETC., SUNT LA INALTIME, DREPT PENTRU CARE AM ACORDAT ACESTE CALIFICATIVE, IN MODUL CEL MAI SINCER.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte Umaniste, Politice si AdministrativeVezi toti membrii
 

Cauta universitate