Facultatea de Stiintele Educatiei si Limbi Straine

Apartine de: Universitatea Europei de Sud-Est Lumina
Oras Bucuresti
Adresa sos. Colentina nr. 64b, Sector 2, Bucuresti
Telefon 021 240 30 22
Fax 021.240.30.33

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiintele Educatiei si Limbi Straine
 
 • Programul de studii in Pedagogie vine in sprijinul celor care doresc sa-si dezvolte o cariera pedagogica, atat in invatamantul formal cat si in educatia non-formala, oferind studentilor atat cunostintele teoretice cat si aptitudinile practice pentru a deveni cei mai buni specialisti in educatie. Prin intermediul cursurilor, al practicii de specialitate dar si al activitatilor extracurriculare la care studentii participa inca din primul an de studii, acestia dobandesc:
  - Cunostinte si apititudini fundamentale legate de activitatea pedagogica
  - Capacitatea de a elabora strategii pentru desfasurarea si eficientizarea activitatii pedagogice
  - Abilitatea de a identifica, analiza si gestiona situatiile care afecteaza procesul de predare-invatare
  - Capacitatea de adaptare la dinamica metodelor si instrumentelor pedagogice moderne

  Datorita globalizarii, dinamicii pietelor si expansiunii tehnologice, educatia a devenit, acum mai mult ca niciodata, un element fundamental pentru dezvoltarea fiecaruia dintre noi, precum si pentru dezvoltarea societatii. Beneficiile pe care le aduce educatia se extind in toate celelalte domenii, de la economie si inovatia tehnologica la cultura si participare civica. Din acest motiv, pedagogii joaca un rol din ce in ce mai important si este esential ca acestia sa fie formati folosind cele mai bune resurse academice.

  Competente
  Acest program de studii formeaza viitori pedagogi, care, la randul lor, vor instrui copii, tineri sau adulti in cadrul institutiilor de invatamant, a unor companii specializate sau a unor programe dedicate. Pentru a atinge acest obiectiv, programul de Pedagogie sprijina studentii prin dezvoltarea competentelor legate de:
  - Cunostinte si aptitudini de predare moderna (orientare vocationala, instruire asistata de calculator, pedagogii alternative)
  - Cunostinte si aptitudini de management (managementul clasei si al institutiilor scolare)
  - Capacitatea de a lucra eficient si de a comunica cu elevii cu nevoi speciale (copii cu probleme de invatare, copii supradotati) precum si cu persoanele adulte
  - Abilitatea de a gestiona situatii deosebite care afecteaza procesul de formare (devianta juvenila, adictii, problemele de deontologie profesionala)
  - Comunicarea intr-o limba straina

  Perspective de cariera
  Studentii care opteaza pentru o formare in Pedagogie se pot dezvolta profesional in:
  - Invatamantul de stat si particular
  - Sectorul nonguvernamental (organizatii neguvernamentale orientate spre educatie si incluziune sociala)
  - Institutii de stat specializate (ministere, agentii guvernamentale)
  - Companii private din domeniul dezvoltarii resurselor umane, relatiilor publice, marketing, presa etc.


  Misiunea programului Limbi Moderne Aplicate este de a forma viitori specialisti in domeniul limbilor straine, pregatiti sa isi aduca aportul in orice domeniu de activitate ce implica relatii internationale sau interculturale.

  Specializarea LMA beneficiaza de aportul profesorilor vorbitori nativi ai limbilor straine predate (Engleza, Franceza si Turca).

  Studentii beneficiaza de cursuri si conferinte sustinute de profesori si specialisti romani si straini, recunoscuti in plan national, european si non-european.

  Un obiectiv permanent al Facultatii de stiinte Economice si Politice este acela de a antrena studentii in activitati de cercetare stiintifica. Rezultatele cercetarilor studentesti se vor disemina cu prilejul sesiunilor de comunicari stiintifice ale studentilor sau in cadrul conferintelor si workshop-urilor.

  Competente
  Studentii programului Limbi Moderne Aplicate vor dezvolta competente profesionale si personale esentiale, precum:
  - comunicare efectiva in cel putin doua limbi moderne, intr-un cadru larg de contexte profesionale si culturale
  - aplicarea adecvata a tehnicilor de traducere si mediere in domenii de interes larg sau semispecializate
  - aplicarea adecvata a tehnicilor generale de documentare, cautare, clasificare si stocare a informatiei, folosirea programelor informatice (dictionare electronice, baze de date), stapanirea bazelor tehnoredactarii si corecturii de texte, folosirea programelor de tehnoredactare a documentelor pe calculator si a tehnicilor de arhivare a documentelor
  - relationarea in contexte institutionale diverse (institutie, intreprindere economica, ONG) si utilizarea unor cunostinte generale si semispecializate in domeniile profesionale de aplicatie ale specializarii
  - comunicare in situatii profesionale multilingve de integrare, negociere si mediere lingvistica si culturala
   
  Perspective de cariera
  Absolventii specializarii Limbi Straine Aplicate isi vor putea folosi competentele de traducator si interpret in cadrul institutiilor guvernamentale (Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Turismului, Ministerul Apararii, etc) sau in cadrul diverselor companii (firme de avocatura sau consultanta, agentii de turism, hoteluri, banci, posturi de radio si televiziune etc). Acestia vor putea opta si pentru cariere ca jurnalist, editor, specialist relatii publice, ghid turistic, etc.

  Una dintre perspectivele cele mai atragatoare este cariera de interpret in cadrul unor institutii sau organizatii internationale:
  - structuri ale Uniunii Europene (Consiliul Europei, Parlamentul European, etc)
  - NATO (Organizatia Tratatului Nord Atlantic)
  - UN (Natiunile Unite)
  - UNESCO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Știinta si Cultura)
  - ambasade
   

 

ana maria

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
09 Ianuarie 2015

e minunat la lumina, facilitatile sunt mai multe decat iti poti imagina ca vei avea parte in orice universitate! iar profesorii sunt si ei minunati si extraordinar de intelegatori. aici am primit ajutor dn toate partile, orice as fi vrut sa fac!


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate