Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare

Apartine de: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului
Oras Lugoj
Adresa ( Vezi harta) Calea Aradului nr. 119, Timisoara, Timis E-mail usabtm@mail.dnttm.ro
Telefon 0256-49.40.23

Grupul de discutii de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare
 
  • In septembrie 1990, in Universitatea de stiinte Agricole a Banatului Timisoara, se organiza prima sesiune de admitere pentru o sectie nou creata, ca parte integranta a Catedrei de Biologie din Facultatea de Agricultura, sectia Tehnologia Prelucrarii Produselor Agricole (T.P.P.A).
     
    In 1992, colectivul sectiei T.P.P.A. s-a structurat intr-o catedra distincta: catedra V a Facultatii de Agricultura.
     
    In anul 1995, prin Ordinul Ministrului invatamantului, se emite actul oficial de infiintare a unei noi facultati a Universitatii - Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare.
     
    In luna iunie a aceluiasi an, isi sustine examenul de licenta prima promotie de absolventi ai facultatii, care devin ingineri in profilul ingineriei produselor alimentare. Incepand cu anul universitar 1995/1996, facultatea a fost structurata pe trei specializari:
    - Tehnologia Prelucrarii Produselor Agricole (T.P.P.A.) - pe scheletul careia s-a infiintat facultatea - asigura formarea unor ingineri competenti in exploatarea moderna a sistemelor de productie agroalimentara: morarit si panificatie, prelucrarea carnii si a produselor din carne, prelucrarea laptelui si a produselor lactate, tehnologii extractive si fermentative.
    - Controlul si Expertiza Produselor Agroalimentare (C.E.P.A.) - pregateste ingineri cu competente in evaluarea aspectelor privind calitatea produselor agroalimentare, siguranta alimentelor, autenticitatea si trasabilitatea in domeniul agroalimentar.
    - Extracte si Aditivi Naturali Alimentari (E.A.N.A.) - formeaza ingineri a caror pregatire tehnica de specialitate le confera competente in domeniul extractelor si aditivilor naturali, recomandati cu tot mai multa insistenta de toate organismele specializate FAO/OMS ca inlocuitori ai celor sintetici, din considerente ecologice si de protectia consumatorilor, in recepturile alimentare moderne.

    CONDUCEREA FACULTATII
    Decan: Prof.Dr.Ing. Adrian Rivis
    Prodecani: Conf.Dr.Ing. Nicoleta Hadaruga
    S.L.Dr.Ing. Ionel Calin Jianu

    CONTACT
    Calea Aradului, Nr. 119
    Telefon: 0256/277327, 0256/277004
    Fax: 0256/277326
    Email: secretariatftpa@usab-tm.ro

     

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare



Vezi toti membrii
 

Cauta universitate