Facultatea de Teologie

Apartine de: Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad
Oras Arad
Adresa ( Vezi harta) B-dul Revolutiei nr. 77, Arad
Telefon 0257-28.30.10, 0257-28.00.70
Fax 0257-28.00.70

Grupul de discutii de la Facultatea de Teologie
 
 • Sub cupola unei institutii de invatamant superior, toate stiintele se intalnesc ca sa ajute in procesul cunoasterii. In acest sens, universitatea constituie un spatiu semnificativ si pentru reflectia teologica. Facultatea de Teologie ofera tinerilor sansa cunoasterii teologiei stiintifice si a celei duhovnicesti.

   

  Teologia stiintifica este forma metodica si sistematica de cunoastere a credintei. In contextul integrarii in Comunitatea Europeana, cunoasterea credintei crestine ortodoxe devine o componenta esentiala care sa faciliteze dialogul cu alte popoare de alte credinte si culturi, o componenta care ne confera o identitate puternica si care contureaza foarte bine intreg universul nostru cultural.

   

  Teologia duhovniceasca ne ajuta sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu si sa intelegem dimensiunea spirituala a vietii noastre. Cineva spunea foarte frumos, ca Europa s-a nascut mult mai inainte de a se naste `Euro`. Ea s-a nascut inainte cu mai mult de o mie de ani, in umbra manastirilor si catedralelor crestine. Pentru noua Europa avem nevoie de idei noi pentru orientarea culturala a Europei si pentru sensul vietii noastre.


  CONTACT
  Str. Academia Teologica, nr. 9, cod 310096
  tel./fax: 0040-257-285855
  email: decanat_teologie@uav.ro

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate