Facultatea de Teologie Ortodoxa

Apartine de: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon 0232-20.10.00
Fax 0232-20.12.01

Grupul de discutii de la Facultatea de Teologie Ortodoxa
 
 • Facultatea de Teologie Ortodoxa, prin cele patru sectii ale sale, Isi asuma un rol fundamental In formarea si pregatirea viitorilor preoti, a cadrelor didactice cu dubla specializare, pentru Invatamantul religios, gimnazial, liceal si a specialistilor In arta eclesiala si patrimoniu cultural.

   

  De asemenea, Facultatea de Teologie Ortodoxa Isi propune sa contribuie la conlucrarea ecumenica dintre Biserica Ortodoxa Romana si celelalte Biserici crestine, ca si realizarea dialogului inter-religios si inter-cultural.


  Teologia a facut parte din primele facultati ale Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". In 1860, anul Infiintarii universitatii, Facultatea de Teologie avea doar 14 studenti, iar In anul ce a urmat numarul lor a scazut, datorita greutatilor sociale ale vremii. Printre primii studenti ai Facultatii de Teologie s-a numarat si diaconul Ion Creanga. Din cauza numarului mic de studenti, aceasta si-a Incetat activitatea In 1864. In 1926, Facultatea de Teologie apartinand Universitatii din Iasi a fost deschisa la Chisinau. Datorita contextului politic, In 1941 ea a fost inclusa In cadrul Facultatii de Teologie din Bucuresti.

   

  Facultatea de Teologie Ortodoxa a fost redeschisa In 1990, prin staruinta Inalt Prea Sfintiei Sale Daniel, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

  Invatamantul teologic, cu specificul sau, se Incadreaza In normele unui Invatamant stiintific de performanta si promoveaza o colaborare stiintifica inter-ortodoxa si inter-confesionala.

  Absolventii sectiei Teologie Ortodoxa Pastorala au posibilitatea de a face parte din clerul Bisericii Ortodoxe Romane (diaconi, preoti, ierarhi). Absolventii sectiei Teologie Ortodoxa Didactica - Litere au posibilitatea sa predea religie, limba si literatura romana, literatura si limbi straine, In scolile de stat si particulare. Absolventii sectiei Teologie Ortodoxa Didactica - Asistenta Sociala obtin calificarea de asistent social, putand activa in cadrul structurilor bisericesti.

   

  Absolventii sectiei Teologie Ortodoxa Didactica - Conservare-Restaurare obtin calificarea necesara activitatii de restaurator de icoana si carte veche apartinand patrimoniului cultural romanesc, precum si calificarea de pictor bisericesc.

  Departamente:
  Departamentul de Teologie Ortodoxa

  CONDUCEREA FACULTATII:
  DECAN: Prof.univ. dr. pr. Ion VICOVAN
  PRODECAN: Prof. univ. dr. pr. Gheorghe PETRARU

  CONTACT
  B-dul Carol I, Nr.11, RO-700506 - Iasi;
  T: +40 (232) 201328;
  F: +40 (232) 258430; sau 0332816723
  E: teologie.ortodoxa@uaic.ro sau adriancucu@teo.uaic.ro
   

 

dumitru

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
12 Iunie 2013

am urmat cursurile acestei facultati


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate