Facultatea de Teologie Penticostala

Apartine de: Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) B-dul Uverturii nr. 210-220, sector 6, Bucuresti
Telefon 021-434.16.23
Fax 021-430.20.33

Grupul de discutii de la Facultatea de Teologie Penticostala
 
 • Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti este institutia oficiala prin care Cultul Crestin Penticostal din Romania isi pregateste slujitorii.

  Cultul Crestin Penticostal din Romania a fost intotdeauna animat de dorinta de a organiza invatamant preuniversitar si universitar, destinat sa pregateasca personal ecleziastic propriu si specialisti in teologie penticostala. Dupa cum se stie insa, timp de aproape cincizeci de ani, regimul totalitar a ingradit si a umbrit viata religioasa din Romania.

  In aceste conditii, prima forma de invatamant penticostal, aparuta imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial, prin stradania unor conducatori ale Bisericii Penticostale din Romania, a imbracat forma unor cursuri biblice centralizate, la nivel national sau regional. Organizarea acestor cursuri s-a impus din nevoia de a lamuri si a clarifica probleme fundamentale de doctrina ale Bisericii, precum si din nevoia de a proteja credinciosi de influentele negative, extremiste, venite mai ales de peste hotare.

  Astfel, un prim curs biblic centralizat a fost organizat la Arad, in anul 1946, fiind condus de Gh. Bradin, presedintele de atunci al Cultului Crestin Penticostal. Un alt curs centralizat, axat insa pe probleme de administratie bisericeasca, s-a organizat la Arad, in anul 1949, sub coordonarea lui Trandafir Sandru, secretarul general al Cultului Crestin Penticostal. Cursuri regionale au fost organizate, in anii 1951 si 1952, la Radauti, Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti. Pentru prima data, intre anii 1954-1956, au fost organizate la Bucuresti doua cursuri de profil, de nivel superior.

  Incepand cu anul 1974 cu aprobarea Departamentului Cultelor, s-au organizat si au functionat la Bucuresti cursuri biblice pentru pregatirea si perfectionarea pastorilor necesari cultului nostru, care au avut ca director pe Trandafir Sandru.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Pastor Lector univ. dr. Ciprian Flavius Terinte

  CONTACT
  B-dul Uverturii, Nr. 210-220, Sector 6
  Bucuresti, 060946
  Tel.: 0040.21.434.16.23; 0040.31.402.29.17
  E-mail secretariat: secretariat@itpbucuresti.ro

   

 

octavian

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
22 Septembrie 2013

Toata aceata intitutie de invatamant superior telogic cred ca este organizata foarte bine !


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Teologie PenticostalaVezi toti membrii
 

Cauta universitate