Facultatea de Teologie Romano-Catolica

Apartine de: Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Str. Mihail Kogalniceanu, Nr. 1, RO-400084, Cluj-Napoca, Cluj
Telefon 0264-40.53.00
Fax 0264-59.19.06

Grupul de discutii de la Facultatea de Teologie Romano-Catolica
 
 • Facultatea de Teologie Romano-Catolica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai isi propune sa formeze intelectuali cu o inalta pregatire teologica si tinuta morala corespunzatoare, capabili sa raspunda intrebarilor existentiale ale omului modern. Absolventii acestei facultati, ca profesori de religie si/sau ai altor discipline, desfasurandu-si activitatea in institutii ale bisericii sau civile, vor participa la promovarea valorilor crestine in societatea de astazi si la innoirea comunitatilor locale.

  Studentii Facultatii de Teologie Romano-Catolica dobandesc o dubla specializare: teologie si istorie sau litere. in cadrul specializarii litere pot opta pentru limba si literatura maghiara, engleza, germana sau franceza. Facultatea pregateste astfel profesori care vor preda religie si istorie sau litere, in invatamantul preuniversitar.

  Intrarea in facultate se face in urma promovarii examenului de admitere, tinandu-se cont si de rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat. Facultatea noastra are si studenti licentiati, care doresc sa studieze teologia datorita faptului ca isi desfasoara activitatea in diverse alte domenii complementare, care necesita cunostinte temeinice de teologie.

  Studiile dureaza patru ani, iar cu incepere din anul 2000 intentionam sa introducem un an de pregatire pentru masterat. in planul de invatamant sunt cuprinse discipline fundamentale, cum ar fi cunostintele biblice, teologia dogmatica, istoria bisericii, teologia morala, teologia liturgica, precum si discipline destinate largirii orizontului si ridicarii nivelului de cultura generala a studentilor (de exemplu istoria filosofiei si filosofie, muzica bisericeasca, simboluri crestine). Cursurile optionale ofera studentilor posibilitatea aprofundarii cunostintelor in diverse domenii de interes particular ca invatatura parintilor bisericii, ordinele monahale care au contribuit la innoirea religioasa si dezvoltarea culturii in Europa si in lume, rezultatele si perspectivele dialogului ecumenic, sau doctrina sociala a bisericii catolice.

  Incepand cu anul universitar 1996-1997 facultatea a aderat la sistemul european de credite transferabile (ECTS), in vederea unei mai bune evaluari a rezultatelor, si pentru a facilita recunoasterea internationala a studiilor.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. dr. MARTON JÓZSEF
  E-mail: jozsef.marton@rocateo.ubbcluj.ro
  Prodecan: Conf. dr. JITIANU LIVIU
  E-mail: liviu.jitianu@rocateo.ubbcluj.ro

  CONTACT     
  str. Iuliu Maniu Nr. 5
  400095 Cluj-Napoca
  Romania
  tel: +40 264 430688
  tel./fax +40 264 590715
  e-mail: rct@rocateo.ubbcluj.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Teologie Romano-CatolicaVezi toti membrii
 

Cauta universitate