Facultatea de Teologie Romano-Catolica

Apartine de: Universitatea Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5; Cod postal 050107, Bucuresti
Telefon 040 21 307 73 00; 040 21 315 71 87
Fax 040 21 313 17 60

Grupul de discutii de la Facultatea de Teologie Romano-Catolica
 
 • Facultatea de Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala pregateste profesori de religie pentru invatamantul gimnazial si liceal, cercetatori in domeniul teologiei si asistenti sociali.

  Planul de invatamant a fost structurat in functie de exigentele pregatirii profesorilor, imbinand disciplinele teologice cu cele pedagogice.

  Pregatirea studentilor pentru asistenta sociala se realizeaza printr-o diversitate de discipline sociale cu caracter teoretic si aplicativ : psihologie, sociologie, psihologie sociala, dezvoltare umana, teorii in asistenta sociala, metodele asistentei sociale, etc. La toate acestea, se adauga practica de specialitate care asigura formarea unor abilitati specifice de utilizare a parghiilor asistentei sociale ca si a deprinderilor de a aplica valorile umaniste si crestine ale asistarii persoanelor defavorizate.

   

  O parte din absolventii facultatii se orienteaza spre diverse ocupatii (presa crestina, agentii de turism pentru pelerini) care cer o pregatire generala cuprinzatoare si posibilitati de expresie specifice domeniului vietii crestine.

   

  Ceilalti se indreapta spre locuri de munca in domeniul asistentei sociale care acopera o sfera sociala foarte larga: parohii catolice, penitenciare, case de batrani, case de copii, institutii cu atributii de asistenta sociala guvernamentale si nonguvernamentale.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan:  Pr. prof. dr. Wilhelm Danca
  Prodecan: Pr. lect. dr. Emil Moraru

  CONTACT
  Str. G-ral Berthelot 19
  010164 Bucuresti
  Tel./Fax: 021 314 86 10
  E-mail: secretariat@ftcub.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate