Facultatea de Teologie Romano-Catolica

Apartine de: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon 0232-20.10.00
Fax 0232-20.12.01

Grupul de discutii de la Facultatea de Teologie Romano-Catolica
 
 • Biserica catolica din Moldova a ajuns de mult la o faza de maturitate din toate punctele de vedere, iar pe planul invatamintului superior se simtea nevoia unei institutii de invatamint care sa raspunda la cererile multor tineri catolici de a avea acces la o cultura superioara specific catolica.

   

  Facultatea de Teologie Romano-Catolica Didactica din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iasi, ce isi incepuse activitatea in anul 1991. De pe bancile acestei facultati s-au ridicat deja sute de persoane, dintre care aproximativ o suta cincizeci sunt astazi invatatori sau profesori de religie in scolile statale. Actuala facultate reprezinta o maturizare a fostei facultati, o prezenta stabila juridic si organizatoric a unei institutii de invatamint universitar statal cu specific religios catolic. Facultatea de Teologie Romano-Catolica se afla in colaborare, pentru disciplinele teologice, cu Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi.

  Facultatea isi asuma misiunea de a raspunde prompt si competent, valorificind traditia scolii catolice universale, cea a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" si a Institutului Teologic Romano-Catolic, pentru a promova deschiderea spre comunitatea academica internationala.

  Departamente:

  Departamentul de Teologie Romano - Catolica

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.univ. dr. pr. Emil DUMEA

  CONTACT
  B-dul Carol I, Nr.11, RO-700506 - Iasi;
  T: Secretariat: +40 (232) 201115
  Decanat: +40 (232) 201114
  F: +40 (232) 201114
  E: ftrc@uaic.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Teologie Romano-CatolicaVezi toti membrii
 

Cauta universitate