Facultatea de Transporturi

Apartine de: Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Facultatea de Transporturi
 
 • Facultatea Transporturi are o traditie de peste 50 de ani. In 1948 s-a infiintat Facultatea de Cai Ferate. Un an mai tarziu se infiinteaza Institutul de Cai Ferate, iar in 1953, in cadrul Facultatii de Electronica functioneaza Catedra si Specializarea Centralizari si Semnalizari Feroviare (ulterior Telecomenzi Feroviare).


  In anul 1959, Institutul de Cai Ferate se uneste cu Institutul Politehnic Bucuresti si se infiinteaza Facultatea Transporturi. Cu incepere din anul 1972, specializarea Telecomenzi Feroviare este transferata la Facultatea Transporturi, care asigura astfel patru specializari: Autovehicule rutiere (infiintata in 1959), Material rulant de cale ferata, Ingineria transporturilor (infiintata in 1948 sub denumirea Circulatie si exploatare) si Telecomenzi feroviare.

  In prezent, Facultatea are patru specializari la cursuri de zi: Autovehicule rutiere si Vehicule pentru transportul feroviar – in domeniul Inginerie mecanica, Ingineria transporturilor si a traficului – in domeniul Ingineria transporturilor si Telecomenzi si electronica in transporturi – in domeniul Inginerie electronica si telecomunicatii.

  Facultatea pregateste absolventi in patru specializari pentru studii aprofundate (Economicitatea si securitatea autovehiculelor, Vehicule feroviare pentru mari viteze, Logistica transporturilor si Sisteme telematice pentru transporturi) si in specializarea Transport si trafic urban, la cursuri de master (cu durata de 2 ani).

  In facultate este organizata si pregatirea prin doctorat, sub conducerea a sase profesori.
  Absolventii Facultatii Transporturi au competente in conceptia, constructia si exploatarea vehiculelor rutiere si feroviare, trafic si siguranta circulatiei, managementul transporturilor, legislatie in transporturi, electronica si telecomenzi in transporturi, sisteme inteligente de transport etc. Echilibrul intre pregatirea fundamentala tehnica generala si de specialitate a creat posibilitati de afirmare a profesionalismului absolventilor facultatii si in alte sfere ale activitatii economico-sociale: administratie publica, comert, asigurari, expertize tehnice etc. Calitatea pregatirii profesionale in concordanta cu cerintele pietei fortei de munca a facut ca marea majoritate a absolventilor facultatii sa isi gaseasca in scurt timp loc de munca.

  Numarul studentilor din facultate este de circa 2300.
  Cadrele didactice, studentii si personalul tehnic auxiliar desfasoara activitati de cercetare stiintifica in cadrul catedrelor de specialitate si al centrelor de cercetare de pe langa aceste catedre, concretizate in contracte de cercetare, articole si comunicari. Facultatea organizeaza, incepand din 1982, sesiunea stiintifica „Economicitatea, securitatea si fiabilitatea autovehiculelor” devenita o manifestare europeana de referinta in randul specialistilor din acest domeniu si a organizat numeroase alte manifestari stiintifice de prestigiu.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. dr. ing. Iulian BADESCU
  Prodecani:
  Conf. dr. ing. Catalin CRUCEANU
  Conf. dr. ing. Daniel IOZSA
  Prof. dr. ing. Mihaela POPA
  Sl.dr.ing. Laurentiu POPA

  CONTACT
  Splaiul Independentei 313, cod postal 060042, sector 6, Bucuresti, Corp JA 003
  E-mail: iulian.badescu@upb.ro
  Telefon: +4021-402 95 68 / +4021-402 95 69
  Website: transport.pub.ro
   

 

prin examen

recomanda
3.00
mediu
 • 7.25
Trimis la
22 Iulie 2015

Anulacesta (2015) a fost mai benefic in materia de examene deoarece alaturi de automatica (cu o sectie) ,electrotehnica(ambele sectii),mecanica( cu mecatronica si robotica),transporturi (ar),fils( cu cti-engleza),ing.medicala(o sectie)unde au fost cei mai multi candidati si cele mai mari medii de intrare au venit si celelalte facultati cu examene la 2 probe si nu intrari pe dosar gen ( ENERGETICA,ELECTRICA CHIMIE,IMST etc ) care abandonase sistemul de intrare prin examen pana anul acesta.Acum trebuie indepartati profesorii spagari si sindicalisti,nulitatile invechite si neadaptate societatii actuale.MULTUMIM!

Vasile

recomanda
5.00
foarte bun
 • 7.25
Trimis la
25 Septembrie 2014

Greu in draci la AR da' frumos.Materia nu prea este de actualiate , dar asta este valabil in toata educatia din Romania.

Da, am si un prenume

nu recomanda
2.40
mediu
 • 7.25
Trimis la
20 Septembrie 2014

Profesori corupti, tehnici invechite, se preda materia de acum 50 de ani, autovehiculele au evoluat si evolueaza chiar si in zilele noastre, nu ai ce sa faci decat cu cunostiintele de baza....


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de TransporturiVezi toti membrii
 

Cauta universitate