Facultatea de Utilaj Tehnologic

Apartine de: Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Bd. Lacul Tei 124 Sect. 2 RO 020396 Bucuresti 38 ROMANIA
Telefon 040-21-2421208
Fax 040-21-2420781

Grupul de discutii de la Facultatea de Utilaj Tehnologic
 
 • Facultatea de Utilaj Tehnologic din UTCB, - fondata in 1951- este o facultate de stat, acreditata si cu traditie in invatamantul superior tehnic din tara noastra.


  • Facultatea dispune de un corp profesoral de elita format din 75 cadre didactice – peste 60 doctori in stiinte -, care de-a lungul timpului s-a afirmat prin rezultatele activitatilor profesionale, didactice, de cercetare stiintifica si prin participarea nemijlocita la proiecte majore realizate in tara noastra.
  • Facultatea noastra se bucura de o larga recunoastere in tara si in strainatate si este partenera in diferite programe internationale printre care Programul Socrates - Erasmus, care cuprinde si schimburi de studenti intre universitatile cu traditie din Europa.
  • In prezent, un mare numar de absolventi ai facultatii activeaza in SUA, Canada, Germania, Franta, Italia, Spania, Grecia, Israel, Australia, etc. fiind cotati printre cei mai buni profesionisti in domeniile lor de activitate.
  • In general numarul cererilor pentru absolventi primite din partea societatilor comerciale, regiilor autonome, etc., depaseste numarul absolventilor facultatii care au astfel ocazia sa profeseze in domeniul pentru care s-au pregatit.
  • Invatamantul se desfasoara pe sistemul creditelor transferabile, implementat in majoritatea universitatilor cu traditie din strainatate, forma lunga de invatamant fiind echivalata cu 300 credite transferabile pentru promotiile vechi (ing. 5 ani cursuri de zi sau 6 ani cursuri serale) - si respectiv 240 credite transferabile pentru noile promotii care studiaza pe cicluri (ing. 4 ani cursuri de zi sau 5 ani cursuri serale).
  • Dupa finalizarea studiilor, inginerii diplomati, absolventi ai formei lungi de invatamant pot accede la studii postuniversitare, inclusiv la doctorat.


  Laboratoare de referinta ale facultatii:
  Laboratorul de Actionari Hidraulice si Pneumatice este destinat activitatilor didactice si de cercetare, fiind dotat cu standuri demonstrative FESTO si truse de masuratori hidraulice, grupuri hidraulice de pompare.
  Laboratorul de Masini de ridicat este dotat cu standuri si aparatura aferenta desfasurarii activitatii didactice si de cercetare in domeniu.
  Laboratorul de Tehnologia fabricarii si Masini-unelte este dotat cu principalele tipuri de masini-unelte si S.D.V-uri existente in dotarea intreprinderilor constructoare de masini si utilaje si este destinat cunoasterii lor si a tehnologiilor de executie ale componentelor sistemelor mecanice.
  Laboratorul de Tribologie si Mentenanta, realizeaza incercari de durabilitate si performanta a uleiurilor industriale si de identificare a cuplurilor optime, materiallubrifiant, pentru diverse cuple tribologice. 

  Laboratorul de Tolerante si Control dimensional, este dotat cu principalele mijloace de masurare si control a preciziei de prelucrare si a marimilor mecanice.
  Laboratorul de Studiul materialelor, este dotat cu aparatura pentru determinarea experimentala a structurii metalografice a proprietatilor materialelor metalice.
  Laboratorul de Electrotehnica, este dotat cu standuri si aparatura specifica pentru cercetari in domeniul actionarii si al automatizarii electrice pentru utilaje.
  Laboratorul de Informatica, folosit in activitati didactice, are in dotare 2 sali cu calculatoare de ultima generatie legate in retea si la Internet.
  Laboratorul de Motoare termice, este dotat cu principalele echipamente si standuri pentru cunoasterea componentei si functionarii motoarelor termice utilizate la numeroase tipuri de utilaje pentru constructii, masini de transportat etc.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.Univ.Dr.Ing. Ion David
  Prodecan: S.I.dr.ing. Stefanescu Mihai
  Director Departament Masini de Constructii si Mecatronica: Conf.uni.dr.ing. Gaidos Aurelian
  Director Departament Tehnologie Mecanica: Conf.uni.dr.ing. Florescu Virgil
  Secretar sef: Petre Aurica

  CONTACT
  Sediul nou : Calea Plevnei, Nr. 59, Sect. 5, Bucuresti, Romania
  Telefon:
  315 82 00 - centrala Facultatii de Utilaj Tehnologic
  315 82 01 - secretariat
  Fax:
  242.07.81 (la Rectoratul UTCB)
  315 82 95 - secretariat facultate

 

george

nu recomanda
1.00
foarte slab
 • 4.00
Trimis la
21 August 2013

profesori comunisti batrini, secretare nesimtite si arogante, dotari lipsa cat cuprinde, practica se face la muzeul Dimitrie Leonida sau cum te descurci, nu exista nici o comunicare intre conducerea facultatii si studenti, daca ai pile treci la materii daca nu , da-i banu la restante

Hamza

recomanda
3.00
mediu
 • 4.00
Trimis la
04 Aprilie 2013

In ciuda lipsurilor generale din societatea noastra, se mai poate studia INCA in ROMANIA!!!


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Utilaj TehnologicVezi toti membrii
 

Cauta universitate