Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii

Apartine de: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara
Oras Timisoara
Adresa Calea Aradului nr.119, 300645 Timisoara, jud. Timis, Romania
Telefon 0256.277.009; 0256.277.122; 0256.494.023
Fax 0256.200.296

Grupul de discutii de la Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii
 
 • Astazi, in conditiile unei veritabile explozii demografice la nivel global, satisfacerea cerintelor unei alimentatii rationale necesita serioase si aprofundate cunostinte ingineresti in domeniile stiintelor agro-biologice si economice, pe care absolventul nostru cu titlul de INGINER stie sa le exploateze in mod competitiv pentru a furniza produse animaliere si servicii de cea mai buna calitate. Asigurarea resurselor primare necesare producerii hranei pentru om a incetat demult sa mai fie facuta aleator si fara a utiliza cele mai potrivite mijloace de bioinginerie si management agricol.

  Relativ recent aparute, biotehnologiile deschid perspective inca nebanuite de imbunatatire a calitatii produselor si serviciilor din agricultura si de prevenire a poluarii mediului inconjurator, iar piscicultura si acvacultura vin sa completeze resursele de hrana ale populatiei umane cu alimente ieftine si de calitate.

  Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii din Timisoara formeaza ingineri capabili sa conceapa, sa indrume si sa conduca procese tehnologice specifice atat in micile ferme particulare, cat si in marile unitati agrozootehnice, platforme biotehnologice sau intreprinderi acvacole si piscicole. In acelasi timp, in orice moment, cei mai buni dintre ei sunt pregatiti pentru a deveni cercetatori stiintifici in domeniul lor de pregatire.

  Asadar, misiunea facultatii noastre este didactica, de cercetare stiintifica si de consultanta. Ne-am consolidat aceste trei obiective pe adevarul ca orice activitate trebuie sa fie rentabila, iar rentabilitatea se obtine prin tehnologii ieftine si performante. Acest deziderat se infaptuieste, insa, numai pe principiile ingineresti ale dezvoltarii durabile.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. Dr. Ing. Nicolae Pacala
  Prodecani:
  Prof. Dr. Ing. Stef Lavinia
  Sef Lucr. Dr. Ing. Monica Dragomirescu

  CONTACT
  Calea Aradului nr. 119, Cod Postal 300645, Timisoara, Timis
  Telefon: +40256 277 110
  Fax: +40256 277 110
  Email: info@animalsci-tm.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate