Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii

Apartine de: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj - Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Str. Manastur, Nr. 3-5, Cluj-Napoca, Cluj E-mail di@usamvcluj.ro
Telefon 0264-59.63.84

Grupul de discutii de la Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii
 
 • Inceputurile cresterii animalelor pe teritoriul de azi al Romaniei se pierd in negura vremurilor de aceea, era firesc ca planul de invatamant al prestigiosului "Institut de invatamant Agricol Cluj - Manastur", infiintat in 1869, sa cuprinda discipline de profil zootehnic. in anul 1935 se diferentiaza o sectie de Zootehnie, ce functioneaza pana in anul 1946. Dupa inca o incercare in perioada 1959 cu o singura promotie, in anul 1968 a luat fiinta Facultatea de Zootehnie ca entitate distincta. Dupa anul 1992, inglobeaza si alte specializari (Biotehnologii agricole, Piscicultura, Biotehnologii in industria alimentara) si ia denumirea de  Facultate de Zootehnie si Biotehnologii.

  In momentul de fata, Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj-Napoca, se prezinta ca o unitate de invatamant prestigioasa cunoscuta si apreciata in tara si in strainatate, pentru calitatea invatamantului, a cercetarii stiintifice ce le desfasoara, competenta corpului profesoral si valoarea absolventilor acestora.

  Procesul de invatamant
  Dupa aderarea la Procesul Bologna, facultatea a parcurs o etapa importanta pe calea reformei  curriculare, resimtita prin planuri de invatamant flexibile, cu pachete de discipline optionale si facultatitve, reducerea numarului de ore saptamanale, introducerea sistemului european cu credite transferabile, diversificarea formelor de verificarea cunostintelor, stimularea studiului individual si a cercetarii stiintifice la studenti. Au castigat pondere disciplinele de pregatire generala, cum ar fi limbile moderne, informatica, si operare PC, marketing, managment, impactul cu mediul ambiant

  Practica studentilor constituie o preocupare de varf, utilizandu-se Statiunea Didactica, unitati de cercetare stiintifica, unitati de productie cu capital privat, de stat sau mixt. In fiecare an, 80 - 100 studenti isi desfasoara practica de vara ( 3 - 6 luni ) in ferme private din Germania, Franta, Elvetia, Anglia, SUA.

  Cercetarea stiintifica
  Activitatea de cercetare stiintifica se desfasoara in centre de cercetare si in colective de cercetare abilitate, ce functioneaza la catedre. Cercetarea este finantata prin granturi castigate in competitie nationala (CNCSIS, ANSTI, Banca Mondiala, Relansin, etc.), in competitie internationala si in contracte cu societati comerciale.

  Studentii anilor terminali si de la masterat sunt cooptati in colective de cercetare, alaturi de cadre didactice, in realizarea granturilor contractate. De asemenea, acestia sunt indrumati si sustinuti in activitatea propie de cercetare (granturi, proiecte de diploma) de catre cadrele didactice ale facultatii noastre si dispun de intreaga infrastructura de cercetare a cadrelor (laboratoare, PC-uri, biblioteca, internet).

  Facultatea are relatii de cercetaresi colaborare, acorduri bilaterale cu universitati din SUA, Anglia, Franta, Belgia, Spania, Olanda, Germania, Portugalia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Moldova, Croatia.

  Baza materiala
  In cadrul universitatii Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii dispune de o baza materiala exceptionala ce permite desfasurarea procesului de invatamant si cercetare stiintifica la inalte cote calitative. Mentionam dintre dotarile mai importante:

  - Amfiteatre si alte sali de curs, spatioase, igienice, estetice, dotate cu aparatura video de ultima generatie;
  - Laboratoare de Licente: Laboratorul de fecundatie in vitro si culturi de celule animale; laboratorul de genetica si inginerie genetica; laboratorul de apicultura si sericicultura; laboratorul de nutritie animala si altele;
  - Laboratoare de cercetare, dotate cu tehnologie de varf, intre care: laboratorul de certificare si crioconservarea germoplasmei animale, laboratorul de controlul calitatii produselor apicole, laboratorul de genotipizarea animalelor de ferma, laboratorul de control al impurificarii produselor agricole vegetale cu organisme modificate genetic (OMG), laboratorul de controlul calitatii furajelor, laboratorul de analiza a factorilor mediului ambiant si altele;
  - Statiunea Didactica cu tehnologii moderne de crestere si exploatare a principalelor specii de animale;
  - Acvariul pentru cresterea pestilor de interes economic si acelor ornamental;
  - Mijloace de transport a studentilor la ferme si loturile demonstrative;
  - Biblioteca moderna, informatizata, cu acces liber la internet
  - Baza hipica

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: Prof. dr. Vioara Miresan
  Tel. (40) 264.596.384. int. 212
  Email: vioara.miresan@usamvcluj.ro

  PRODECAN INVATAMANT: Conf. dr. Daniel Severus Dezmirean
  Tel. (40) 264.596.384 int. 202
  Email: ddezmirean@usamvcluj.ro

  PRODECAN CERCETARE: Conf. dr. Mirela Cadar
  Tel. (40) 264.596.384 int. 324
  Email:  mirela.cadar@usamvcluj.ro

  PRODECAN SOCIAL SI STUDENTESC: Conf. dr. Vasile Cighi
  Tel. (40) 264.596.384 int. 185
  Email:  vasile.cighi@usamvcluj.ro

  CONTACT
  Tel: 0264.596.384
  Fax: 0264.593.792
   

 

Darius Constantin

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
20 Martie 2013

Sunt student masterand la Facultatea de Istorie si Filosofie din cadrul Universitatii UBB Cluj, specializarea de master Societate, Arta, Identitati in Europa Centrala. De la medieval la modernitae, Astazi 20 martie 2013 in jurul orei 4 a avut loc un curs despre conducerea tractorului la care am participar la propunerea unui student de anul intai. Sper ca nu am deranjat prin simpla mea prezenta. Nu cunosc cum predau alte cadre didactice dar profesorul ce a tinut acel curs m-a lasat impresionat prin tehnica cat si prin stilul dansului de predare (si lista exemplelor poate continua) acesta este motivul meu pentru care ofer punctaj maxim. Felicitari si spor tuturor! Va multumesc!


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Zootehnie si BiotehnologiiVezi toti membrii
 

Cauta universitate