Facultatea Medicina Dentara

Apartine de: Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures
Oras Targu Mures
Adresa ( Vezi harta) Gh. Marinescu nr. 38, Targu Mures, Mures
Telefon 0265-215551
Fax 0265-210407

Grupul de discutii de la Facultatea Medicina Dentara
 
 • Inceputurile invatamantului medical de stomatologie la Targu-Mures le regasim in anul 1948, cand Facultatea de Medicina din Targu-Mures devine institut de sine statator - ca si facultatile de medicina din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara - sub numele de Institutul Medico-Farmaceutic din Targu-Mures. Din acest an si pana in 1951 Facultatea de Stomatologie a functionat in cadrul institutului, dar nu a avut absolventi la Targu -Mures, fiind mutata la Cluj.

  Din anul universitar 1960/ 1961  se infiinteaza din nou sectia de stomatologie din cadrul Institutului medico-farmaceutic din Targu - Mures, avand ca nucleu absolventi ai facultatii de stomatologie din Cluj, grupati in jurul eminentului profesor Csogor Ludovic. Din acest moment putem vorbi de invatamant medical stomatologic continuu la Targu -Mures.

  De-a lungul anilor, incepand cu promotia 1965, s-au succedat 45 de promotii de absolventi. Incepand cu anul universitar 1965/1966 sectia de stomatologie a institutului este transformata in facultate, functionand ca atare si astazi. in decursul celor peste patru decenii de existenta, cadrele didactice ale facultatii noastre au reusit prin eforturi sustinute sa se alinieze la schimbarile pe care le-a cunoscut specialitatea noastra. Dupa anul 1990, s-au produs schimbari majore in structura facultatii si in programele de invatamant conform cerintelor de armonizare cu legislatia UE in domeniu. Au fost promovate cadre didactice tinere alaturi de cele consacrate de-a lungul deceniilor de existenta ale facultatii, astfel incat la ora actuala facultatea are 53 de cadre didactice proprii.

  In cadrul facultatilor de profil din tara facultatea noastra detine un loc aparte, fiind singura care are o serie de predare in limba maghiara. Orientarea pregnant medicala imprimata de catre scoala de stomatologie tirgumureseana  a avut ca rezultat generatii de medici stomatologi cu o pregatire ireprosabila.

  Baza materiala a facultatii s-a dezvoltat continuu de-a lungul anilor, perfectarea continua a acesteia fiind un obiectiv prioritar si constant al conducerii universitatii si facultatii noastre. In ultimii ani s-au infiintat discipline noi, in acord cu programele europene de invatamant: medicina dentara preventiva si comunitara, implantologie, reabilitare orala, etc.., facultatea noastra aliniindu-se in prezent la metamorfozele curriculare cerute de integrarea europeana.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.dr. Pacurar Mariana
  Prodecan: Prof.dr. Szekely Melinda

  CONTACT
  Strada Gheorghe Marinescu, Nr. 38, Targu Mures, 540000
  Telefon: + 40-0265-21 55 51 / int. 313
  Fax: + 40-265-21 04 07
  decanatstoma@umftgm.ro

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate