Facultatea de Fizica

Apartine de: Universitatea Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5; Cod postal 050107, Bucuresti
Telefon 040 21 307 73 00; 040 21 315 71 87
Fax 040 21 313 17 60

Grupul de discutii de la Facultatea de Fizica
 
Acorda calificativ

cristian

recomanda
4.80
foarte bun
  • 5.70
Trimis la
12 Ianuarie 2018

Profesorii sunt foarte bine pregatiti si explica foarte bine, chiar daca unii zic ca e prea teoretic. Cei care zic ca se face prea multa teorie sunt acei studenti care invata foarte putin si care credeau ca fizica este doar povestioare ca in cartile de popularizare, dar ei nu au pus niciodata mana pe o carte de fizica. Da, sunt si astfel de studenti, foarte multi in anul 1 si mai putin apoi, dar sunt si studentii buni, care au conditii de studiu foarte bune si sunt ajutati de catre profesori sa faca cercetare inca de la licenta.
Dupa parerea mea, facultatea poate fi in top 200 mondial daca nu ar fi atatia studenti care vin la facultate doar pt ca au citit doua carti de popularizare sau au venit doar pentru ca se intra usor apoi renunta.

X

recomanda
3.80
bun
  • 5.70
Trimis la
13 Decembrie 2013

E buna facultatea, ce-i daca se face multa teorie? Teoria este f importanta. Laboratoarele erau si ele bine dotate pt nivelul anilor 90', cand am fost eu student aici. Aveau o pondere importanta orele de laborator in care se faceau destule experimente ca sa intelegi ce e mai important din toate capitolele Fizicii. Sunt oare acum depasite mijloacele experimentale? Eu n-as zice. Atata vreme cat vechile montaje experimentale sunt mentinute in aceeasi stare de utilizare cum erau candva, procesul de invatare se poate desfasura si acum la fel de bine ca atunci. In primii ani se face pregatire generala la capitole clasice de Mecanica, Termodinamica, Electricitate, Optica. La fel cum aceste capitole clasice nu-s perimate si se invata si acum, experimentele aferente se pot face cu aceleasi mijloace vechi, ca important este sa intelegi niste principii de baza. Sunt o serie de experimente istorice, pe care trebuie sa le cunoasca si generatiile actuale. Aceste experimente, cel mai bine si mai convingator se pot reproduce anume cu mijloacele experimentale istorice, care dezvaluie cel mai bine toate aspectele esentiale.
Ce e oare atat de vechi de nu mai corespunde? Sa zicem ca aparatura ar putea fi actualizata prin implementarea celei mai noi tehnici de calcul, de achizitie a datelor, automatizare, senzori, software... Asta ar permite sa se faca masuratori mai multe, mai precise si ar facilita prelucrarea datelor, scutind studentii de o serie de calcule, care de fapt sunt importante si trebuie parcurse in etapa de invatare. E discutabil daca aceste mijloace moderne chiar ajuta sa intelegi mai bine fenomenele fizice studiate.
De exemplu intr-un laborator de optica informationala se faceau in anii 90' experimente de optica coerenta: holografie, interferometrie holografica, prelucrarea optica a informatiei... Studentii erau pusi sa inregistreze holograme pe placi ORWO, fabricate pe vremuri in RDG, pe care apoi le developau cu substante chimice. Cei care lucrau bine obtineau holograme, cei care lucrau prost nu obtineau nimic. In ziua de azi acel stand experimental s-ar putea moderniza folosind tehnica digitala: inregistrare digitala cu CCD, folosirea de modulatoare spatiale de lumina si bineinteles software avansat de calcul a luminii difractate. Experimentele ar decurge mult mai usor, mai repede, iar studentul n-ar mai depune efort aproape deloc (si nici n-ar invata mai bine). Dar daca s-ar face si acum aceleasi experimente vechi, cu mijloace clasice, ar fi rau?
Oricum, nu-mi imaginez ca in 20 ani nu s-au mai modernizat macar putin mijloacele experimentale din facultate. Chiar o sa vizitez in curand facultatea sa vad care mai e situatia.
Problema cea mai mare este insa calitatea foarte slaba a multor asa zisi studenti, care ajung aici chiar daca n-au nici un fel de inclinatii pt Fizica si nici pt studiu in general. E lipsa mare de interes pentru Fizica si vin extrem de putini studenti interesati sa invete Fizica. Caminele sunt pline de idioti care pierd vremea cu chefuri zilnice, urla, strica si rup tot ce e prin camine, apoi striga ca nu sunt conditii in camine. De la cursuri chiulesc, iar la examene copiaza de rup. Iar profesorii, din lipsa mare de studenti, reduc exigentele si ii trec pana la urma. Asa se face ca orice nulitate poate sa capete diploma. Asta e o problema generala a invatamantului romanesc.

daniel

nu recomanda
1.80
slab
  • 5.70
Trimis la
17 Septembrie 2013

Nu sunt fonduri pentru a moderniza facultatea , laboratoarele , caminele ! nimeni nu se zbate pentru ele ! Totul se distruge ! caminele sunt pline de chiriasi ce nu au nimic cu fizica ! Cantina nu mai exista ! Laboratoarele sunt la fel ca acum 30 de ani , poate si mai vechi , aparatura-i adusa din vechea facultate de la Universitate ! Tot ca pe vremea lui Plavitiu , Hristev , Dima ,Bohatel ,Parvan , Ciobanu, Stanciulescu etc , Altfel geniali profesori , dar si ei au mostenit de la Titeica , T.H.Ionescu si altii ! La toate sectiile se face numai fizica teoretica , in rest partea practica daca esti dibaci ! Multa matematica si la cursurile de fizica ! Daca tot mergem pe afara si tragem cu ochiu' la ce fac ei poate ne vine mintea la cap , cercetarea inseamna munca profesorilor si a studentilor , ziua si noaptea , in laboratoare ! Dotate corespunzator ! La noi studiu si iar studiu !

Anonim

nu recomanda
1.00
foarte slab
  • 5.70
Trimis la
03 Aprilie 2013

Nu exista aparatura sunt foarte vechi totul se bazeaza pe torie nu se face practica deloc nu se comunica si nu exista colaboare.Nu exista un Ratb doar firme private, in camine te lupti cu ganadcii si mizeria .Nu recomand aceasta facultate imi pare rau pentru aceasta descriere dar asta este realitatea.Adauga calificativ

Programe de cercetare si studii
Etica si transparenta
Burse si programe de finantare
Recunoastere internationala a studiilor
Facilitati studenti (sala de lectura, camine, cantina, dotari)
Ai recomanda aceasta facultate unui prieten?
  
Motiveaza calificativul acordat

Adresa de email

Nume

Prenume

Cod de securitate Cod securitate

 
 

Cauta universitate