Facultatea de Inginerie Aerospatiala

Apartine de: Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Aerospatiala
 
Acorda calificativ

Dorobantu

recomanda
5.00
foarte bun
  • 4.96
Trimis la
28 Mai 2015

Facultate foarte buna pentru cei pasionati.

Precupet

nu recomanda
1.00
foarte slab
  • 4.96
Trimis la
02 Septembrie 2014

Facultatea asta trebuie rasa si reconstruita. Toti "profesorii" de acolo, fara exceptie, sunt niste "ginecologi" frustrati....n-au vazut-o in viata lor desi au invatat despre ea. Pasiune pentru aviatie?? Pedagogie??? Dotari???? Viitor??? nimic din ce am enumerat nu este prezent acolo. Niste viermi ascunsi intr-o cladire istorica lasata in paragina.

p

recomanda
3.40
bun
  • 4.96
Trimis la
10 Iulie 2014

este o facultate de top din upb

Sorin

nu recomanda
1.00
foarte slab
  • 4.96
Trimis la
12 Septembrie 2013

Programe de cercetare si studii: Profesorii apartinand de catedrele facultatii sunt complet dezinteresati de studenti si de materiile predate (mod de expunere, structurare cursuri, motivare studenti). Nu transmit nimic din pasiunea si cunoasterea lor vasta presupusa. In schimb sunt aroganti fata de studenti. Materii fundamentale pentru inginerie: Micro si Macro-economie, Marketing, Managementul Calitatii etc.
Etica si transparenta: Se copiaza, se dau si rezultate la examene dupa 10 zile (deci nu mai poti contesta), se uita sa se treaca note in catalog (anul acesta din cate am inteles s-a pierdut catalogul in scandalul cu cei care au intrat in licenta si au luat diploma fara sa sustina toate examenele), uneori se dau note la intamplare (este un deranj prea mare pentru a citi toate lucrarile). Daca nu ai nici macar o tangenta cu matematica sau fizica poti totusi termina (poate cu unul doi ani suplimentari), fara a-ti imbunatati cunostintele in aceste domenii. Sistemul de notare este flexibil (adica depinde de profesor si interesele lui), iar rezultatele reflecta, nu de putine ori, buna intelegere si admiratia aratata de student profesorului in cauza.
Burse si programe de finatare: Exista burse Erasmus, afisate pe undeva pe la secretariat. Nu se recunosc in schimb toate materiile si te trezesti cu vreo 6 restante la intoarcere. Experienta placuta.
Recunoasterea studiilor: Probabil fiind inainte o facultate serioasa a ramas impresia printre cei care lucreaza in domeniu ca studentii sunt bine pregatiti. Incet incet o sa dispara si impresia aceasta.
Facilitati: Biblioteca(Localul Nou - Regie) - Program de la 9:00-15:00 (Cursuri 8:00-16:00, in Polizu, adica la Gara de Nord). S-au aruncat ceva carti din biblioteca Facultatii de Aeronave (la mutarea in noul local), de cumparat unele noi, nu am auzit. Absenta abonament publicatii de specialitate (ex: AIAA).
Camine - P27, etajele 1-3, cate doi sau trei in camera (camera e de doi, insa e mai profitabil sa inghesui studentii - finantarea se primeste pe nr de studenti sau pe "cap de vita furajata"), chiuveta in camera, baie pe hol, internet, mizerie si galagie (cauzate de studentii veniti sa petreaca la facultate, nu sa invete, dar si de clubul Princess de alaturi), paznicul nu deranjeaza pe nimeni.
Cantine - absente, in schimb cele trei foste cantine (R1, R2, R3) sunt acum cluburi, restaurante, baruri sau sali de jocuri (spune multe despre grija condcerii Universitatii Politehnice pentru facilitati.
Bonus - multi caini maidanezi (in Regie si prin imprejurimi: Crangasi, Basarab, Grozavesti, Politehnica), de obicei in haite si uneori agresivi (te risti sau nu) dupa lasarea serii si noaptea.
Sfat: 1.Daca nu ai parinti care lucreaza in domeniu si iti pot pune o pila, informeaza-te asupra industriei aeronautice din Romania (asta daca nu vrei sa pleci in afara, insa trebuie sa fii foarte bun) si compara numarul de angajari facute pe an in domeniu cu numarul de studenti admisi la aceasta facultate. Diferenta dintre ce cele doua este numarul de reprofilari profesionale. 2.Intreaba studentii care sunt la aceasta facultate sau care au terminat in ultimii 2-3 ani.
Urare: Studentie placuta in alta parte!

Sergiu

nu recomanda
2.00
slab
  • 4.96
Trimis la
21 Mai 2013

Practica inexistenta, in primii 2 ani nu se invata nimic despre domeniul aerospatialAdauga calificativ

Programe de cercetare si studii
Etica si transparenta
Burse si programe de finantare
Recunoastere internationala a studiilor
Facilitati studenti (sala de lectura, camine, cantina, dotari)
Ai recomanda aceasta facultate unui prieten?
  
Motiveaza calificativul acordat

Adresa de email

Nume

Prenume

Cod de securitate Cod securitate

 
 

Cauta universitate