Intră în poveste – Blogunteer recrutează redactor

Intră în poveste – Blogunteer recrutează redactor
Categorie: Jurnalism
Oras:
Perioada: 01 Mar 2014 - 01 Mai 2014
Poti aplica pana la: 01 Mar 2014
Locuri disponibile: 2

Blogunteer.ro este un blog colectiv scris de si pentru voluntarii din Romania, care isi propune sa promoveze spiritul de voluntar si voluntariatul in randul tinerilor din tara noastra. 

APLICA AICI: http://www.younginitiative.org/formular-aplicare/

Cunostinte minime

Ce vrem de la tine:

Totul porneşte de la pasiune şi dorinta reală de a face un anumit lucru. Astfel, căutam persoane care să fie pasionate de blogging şi voluntariat şi care să-şi doreasca să le imbine, să se dezvolte, să înveţe mai mult, şi să fie un vector al schimbării.
Dorinţa de a învăţa în permanenţă şi de a deveni din ce în ce mai bun.
Implicare activă pentru minim 1 an.
Să-ţi placă să scrii, să povestesti, să le spui şi altora ceea ce ai aflat şi îi poate ajuta şi pe ei. Stilul trebuie să fie de tip jurnalistic/blog, în niciun caz eseu academic, analiza literară etc.
Flexibilitate, deschidere către nou.
Pasiune pentru tot ce înseamnă social media: blogging, reţele de socializare etc. Ca blogger, vei folosi activ instrumente de social media.
Creativitate.

Cunostinte ce vor fi dobandite

Ce oferim în schimb:

Un mediu flexibil, profesionist şi propice dezvoltării personale şi profesionale în zona comunicării, blogging-ului, voluntariatului.
Oportunitatea de a sprijini dezvoltarea voluntariatului şi de a convinge un număr cât mai mare de oameni să realizeze schimbări sociale în propriile comunităţi.
Oportunitatea de a transmite către un mare număr de oameni mesaje, idei, proiecte, de a scoate la lumină fapte bune şi rezultate frumoase din toată ţara.
Oportunitatea de a arăta că România înseamnă şi oameni buni, cărora le pasă de cei din jur şi au puterea de a schimba lucrurile fără să aştepte ceva de la alţii.
Participarea la conferinţe, training-uri, diferite evenimente şi proiecte în numele Blogunteer. De asemenea, potenţiale apariţii în presă.
Dezvoltarea abilităţilor de comunicare verbală şi scrisă, atât în mediul online, cat şi în cel offline.
Posibilitatea de implicare in celelalte proiecte şi activităţi ale Asociaţiei Young Initiative.

Activitati desfasurate pe perioada internship-ului

Ce urmează să faci:

Publicarea a minim 1 articol pe săptămână pe blog.
Identificarea de subiecte interesante şi utile pentru grupul-ţintă al Blogunteer.ro .
Efectuarea de cercetări “jurnalistice” pentru fundamentarea anumitor articole (obligatoriu, minim una pe luna). Cercetările se vor face în special pe teren.
Publicarea pe canalele de social media ale Blogunteer, dar şi pe cele proprii, de informaţii relevante pentru conţinutul blogului, inclusiv promovarea articolelor proprii sau ale colegilor.
Dedicarea a minim 2 ore pe lună învăţării şi dezvoltării proprii ca blogger, urmată de împărtăşirea cunoştinţelor dobândite către restul echipei.
Preocuparea permanentă pentru dezvoltarea networking-ului, participarea la evenimente ca reprezentant Blogunteer, luarea de interviuri persoanelor care pot aduce valoare cititorilor Blogunteer.

 

APLICA AICI: http://www.younginitiative.org/formular-aplicare/

 

Descriere companie
Asociatia Young Initiative este o organizatie non-guvernamentala din Romania, non-profit, infiintata in luna noiembrie 2009, care organizeaza proiecte in domenii precum tineret, educatie non-formala, umanitar si cultural. Misiunea Asociatiei este sa contribuie la dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor si copiilor, precum si la educatia si cultura acestora, cu precadere cea non-formala, astfel incat acestia sa isi poata croi o cariera care sa corespunda potentialului lor.