Bazele modelarii si simularii

Incarcat la data: 19 Noiembrie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 78

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1582 kb

Lucrearea urmareste insusirea modului de reprezentaree grafcet si realizarea unei aplicatii simple cu ajutorul acestei metode. 22. Continutul lucrarii 22.11. Notiuni teoretice  GRAFCET este o metoda de reprezentare de tip graf, care comporta doua tipuri de noduri: etape si tranzitii.

Arcele fac legatura intre etape si tranzitii. Pot fi de la etape la tranzitii sau de la tranzitii la etape. O etapa poate sa aiba doua stari: -activa (reprezentata prin marcaj) sau -inactiva. Etapa care este activa cand sistemul este pus in functiune se numeste etapa initiala.

 

a) Reprezentarea etapelor

 

Tranzitiile sunt reprezentate ca in figura 1.2. Fiecarei tranzitii Ti ii este asociata o functie numita functie de receptivitate Ri. Ri = functie logica (variabile de intrare si/sau de stare)

 

b) Reprezentarea tranzitiilor

 

- etapa inactiva

 

- etapa activa

 

- etapa initiala

 

Daca sunt mai multe arce care sosesc sau pleaca de la aceeasi tranzitie, reprezentarea contine si o linie dubla (figura 1.3).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bazele modelarii si simularii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AUTOMATICALABORATORBAZELE