Laboratoare Metode numerice

Incarcat la data: 11 Decembrie 2009

Autor: silvia

Pret: 80 credite

Numar pagini: 54

Tip fisier: rar

Marime fisier: 223 kb

Codificarea unui algoritm intr-un limbaj de programare poate fi rareori facuta direct. Deoarece programatorul are, initial, o idee vaga despre modul de rezolvare a problemei sale, el poate alcatui, intr-o prima etapa, doar o schita a algoritmului, pe care o rafineaza si detaliaza intr-un proces iterativ. Pentru realizarea algoritmilor se utilizeaza instrumente de descriere specifice, unul dintre acestea fiind LIMBAJUL PSEUDOCOD. Acesta din urma foloseste cuvinte cheie, cu inteles prestabilit si cateva reguli simple de aliniere a textului scris. Odata descris un algoritm in limbajul pseudocod, se poate trece la TRADUCEREA iN LIMBAJUL DE PROGRAMARE - adecvat problemei de rezolvat.

Acest principiu a stat la baza alcatuirii lucrarilor de laborator pentru disciplina Calcul Numeric. Algoritmii ce vor fi utilizati pentru rezolvarea diferitelor probleme sunt descrisi iNTR-UN limbaj pseudocod. Acesta utilizeaza structurile logice tipice intalnite in orice limbaj de programare evoluat. Mai departe, descrierile expuse trebuie "traduse" in limbajul propriu mediului de programare MATLAB ("MATrix  LABoratory"), specializat pentru rezolvarea problemelor de calcul numeric (analiza numerica).

In cele ce urmeaza, se prezinta principalele elemente ale limbajului pseudocod folosit (partea stanga a prezentarii), in paralel cu implementarea acestora in mediul de programare MATLAB (partea dreapta a prezentarii). Comenzile limbajului pseudocod sunt scrise cu majuscule, iar comenzile mediului MATLAB sunt subliniate.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laboratoare Metode numerice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.