Miscarea oscilatorie armonica rectilinie

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2010

Autor: Panait Silviu Marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Definitie: Un punct material executa o miscare oscilatorie armonica rectilinie cand se deplaseaza pe o directie dupa legea de miscare x=Asin?t.


    
x se numeste elongatie si se masoara in metri.


    Xmax =A (amplitudine, se masoara in m)


    ? – pulsatie [rad/s]


    Functia x se repeta dupa un interval de timp numit perioada.


T=2?/?.


    Punctul in care acceleratia = 0 se numeste centru de oscilatie.


v = dx/dt = v(t)


a(t) = ?x/t    Sa se determine legile de miscare pentru un punct material care executa o miscare oscilatorie armonica rectilinie cu amplitudinea A = 0.2 m intr-o perioada T = 5s.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Miscarea oscilatorie armonica rectilinie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AUTOMATICALABORATORmiscare oscilatoriearmonicarectilinie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan