Arhitectura sistemelor de calcul. Sisteme de operare. Fisiere

Incarcat la data: 02 Decembrie 2009

Autor: Aurica

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 188 kb

Un sistem de calcul reprezinta un ansamblu de componente functionale fizice (hardware- procesoare, memorie centrala, dispozitive de intrare/iesire, memorii externe, etc.) si logice (software- sistemul de operare, medii de programare, etc.), care coopereaza in vederea realizarii cerintelor utilizatorului.


Arhitectura von Neumann a reprezentat un pas important in evolutia sistemelor de calcul. Principalele componente ale unui asemenea sistem sunt:


- unitatea centrala de prelucrare (UCP sau procesor);


- memoria interna;


- dispozitive de intrare/iesire (DI/I);


- magistrale, etc.


Sistemul de operare este un pachet de programe ce controleaza si coordoneaza utilizarea hardware-ului de catre diferite aplicatii pentru diferiti utilizatori. SO actioneaza ca o interfata intre utilizator si sistemul de calcul urmarind:


- extinderea arhitecturii hardware a sistemului de calcul;


- gestionarea resurselor solicitate de programele utilizator etc.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Arhitectura sistemelor de calcul. Sisteme de operare. Fisiere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ARHITECTURALABORATOROPERAREfisierecalcul numeric
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan