Laborator Automatul de comanda si control cu memorie ROM

Incarcat la data: 20 Ianuarie 2010

Autor: cryst cryst

Pret: 50 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 179 kb

In acest laborator este tratata o aplicatie a memoriilor ROM si anume automatul programabil CROM. La baza acestuia sta un circuit de memorie ROM si un numarator de adrese cu incrementare. in plus, pot exista si circuite demultiplexoare pentru extinderea magistralei de comenzi dar si multiplexoare de teste. Automatul CROM sta la baza unitatii de executie care exista intr-un procesor.

Cunoasterea acestuia este un prim pas in intelegerea mecanismului de executie a instructiunilor si de efectuare a testelor si a salturilor in memoria de programe. Utilitatea laboratorului consta in primul rand in suportul tehnic pe care il aduce pentru intelegerea mecanismelor care au loc intr-un procesor. Pe de alta parte, automatele CROM sunt utilizate in proiectarea cu circuite reconfigurabile, la construirea unor nuclee programabile, capabile sa execute seturi secventiale de comenzi.

In lucrul cu memoriile ROM se disting trei etape distincte: programarea memoriei, stergerea memoriei si citirea memoriei. intr-o aplicatie o memorie ROM este vazuta ca un circuit de memorare care permite numai citirea acestuia. insa, pentru a putea folosi o memorie ROM ea trebuie initial programata, adica scrisa cu secventa de date dorita. Spre deosebire de clasa memoriilor RAM scrierea (programarea) memoriilor ROM este o etapa distincta de cea de functionare normala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laborator Automatul de comanda si control cu memorie ROM". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CALCULATOARELABORATORNumericeautomate de comandamemorie ROM
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan