Laborator Mecanisme pentru administrarea memoriilor intr-un sistem

Incarcat la data: 20 Ianuarie 2010

Autor: cryst cryst

Pret: 80 credite

Numar pagini: 34

Tip fisier: zip

Marime fisier: 322 kb

In lucrul cu memorii de dimensiuni mari, una din problemele care apar sunt legate de modul in care sunt generate adresele care conduc la locatiile ce se doresc accesate. Rezolvarea acestei probleme este facuta prin intermedierea intre procesor si memorie a unor module logice, a caror componenta de baza o constituie registrii, denumite unitati de administrare a memoriei (Memory Management Unit – MMU).

Aceasta lucrare isi propune studiul unitatilor de administrare ale memoriilor care exista intr-un sistem de
calcul. Pe parcursul ei se vor construi module MMU, utilizand circuitele reconfigurabile FPGA, care vor asigura accesarea memoriilor din clasa SRAM existente pe machetele de laborator (cu organizarea 256ko) si un „procesor” realizat sub forma unui automat CROM in circuitul reconfigurabil (proiectat in laboratorul 4).

Laboratorul face o incursiune in mecanismele hardware care se afla in spatele tehnicilor de accesare segmentata si paginata a memoriei, existente la microprocesoarele din calculatoare, dar prezinta si tehnici de proiectare cu circuite reconfigurabile pentru accesarea memoriilor RAM externe.

Notiuni teoretice:
Unitatea de management a memoriei este un motor logic intermediar plasat intre unitatea centrala UC (procesor) si memoria respectivului sistem. Scopul acestui bloc este acela de a translata adresele logice emise de catre U.C in adrese fizice prin care se adreseaza efectiv memoria.

De obicei procesoarele nu au capacitatea directa de a adresa in intregime memoria de lucru deoarece numarul liniilor de adrese emise direct de catre procesor este mai mic decat numarul liniilor de adrese necesare lucrului cu memoria principala a sistemului de calcul (adresa fizica).

Exista doua mecanisme de administrare a memoriei intalnite in practica ce isi propun sa rezolve aceasta problema: administrarea segmentata si administrarea paginata.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laborator Mecanisme pentru administrarea memoriilor intr-un sistem". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CALCULATOARELABORATORNumericeMECANISMEconcert sistemadministrarea afacerilor
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...