Laborator optoelectronica

Incarcat la data: 03 Februarie 2010

Autor: Moldovan Mihai Marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 231 kb

Functionarea dispozitivelor optoelectronice cu semiconductoare se bazeaza pe urmatoarele fenomene fizice: conversia energiei electrice in energie electromagnetica, ca urmare a recombinarii radiative a purtatorilor mobili de sarcina, fenomen intalnit la diodele electroluminescente (LED-uri); conversia energiei electromagnetice in energie electrica, ca urmare a proceselor specifice de interactiune dintre radiatie si materie, fenomen intalnit la fotodetectoare (fotoelemente, fotodiode, fototranzistoare s.a.).

Dioda electroluminescenta (fig.1.a) reprezinta o jonctiune semiconductoare pn, care, polarizata din exterior in conductie directa (fig.1.b), emite lumina ca urmare a doua procese fizice, generarea de purtatori de sarcina, urmata de recombinarea radiativa a acestora, direct sau prin intermediul impuritatilor de dopare (proces inlesnit chiar de particularitatile tehnologice ale jonctiunii pn utilizate). Pentru a se obtine o radiatie in spectrul vizibil se aleg materiale semiconductoare cu banda interzisa suficient de mare. LED-ul ce se studiaza este realizat pe baza de GaAsP, avand latimea benzii interzise EG=1,81 eV; lumina emisa de acest LED are lungimea de unda cuprinsa in domeniul 650-690 nm.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laborator optoelectronica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICAELECTRONICALABORATORoptoelectronica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan