Laborator Analiza sapunurilor

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: Daniel Claudiu Adrian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Aparatura: capsula sau fiola; etuva; bagheta; balanta analitica. Mod de lucru: se cantaresc la balanta 5 – 8 g sapun de analizat cu precizia de 0,001 g; se introduc in etuva la 105oC si cand bucatile de sapun au ajuns la o consistenta destul de mare se sfarama cu bagheta pana la obtinerea unor particule de marimea unui graunte de nisip mai mare; dupa o ora se cantareste fiola sau capsula, continuand verificarea scaderii greutatii pana la o diferenta de 2 cantariri care nu depasesc 0,001 g.

Aparatura: baie de apa; pahar Erlenmeyer de 300 ml. Substante necesare: 100 ml alcool etilic; 10 g sapun;  Fenolftaleina; Solutie HCl  0,1 n.

Mod de lucru: se dizolva sapunul in alcool etilic incalzindu-se pe baia de paa in pahar Erlenmeyer; dupa racire se titreaza in prezenta fenolftaleinei cu HCl  0,1 n pana la disparitia culorii roz.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laborator Analiza sapunurilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIE ORGANICAaparaturaanaliza comparativa
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan