Analiza unor parametri fizico-chimici ai apelor reziduale din industria miniera carbonifera

Incarcat la data: 11 Noiembrie 2010

Autor: Catalin jescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 28 kb

Apele uzate (reziduale) sunt apele carora prin utilizare li s-au modificat calitatile chimice, biologice sau fizice inclusiv temperatura sau radioactivitatea, ape de precipitatii sau din alte surse,care fara a fi facut obiectul unei folosiri s-au incarcat cu substante straine, provenite de la activitatile sociale sau economice; ape de mina si de zacamant, orice alte ape care au facut obiectul unei folosiri anterioare.


Industria miniera foloseste si restituie cantitati relativ mari de apa din procesul tehnologiei de extractie si preparare al carbunelui. Statiile de carbune, in majoritatea bazinelor carbonifere, prezinta intercalatii de argila si marna, care prin taiere mecanizata sunt antrenate in productia de carbune. Principalul impurificator al apelor de mina il constituie suspensiile argiloase rezultate din procesul de exploatare. in cazul apelor reziduale provenite de la preparatiile de carbune principalul impurificator il constituie tot suspensiile, dar in acesta situatie sunt prezente si particule de carbune. De asemenea, apele de la preparatiile de carbune mai contin si motorina si spumanti proveniti de instalatiile de flotatie.


Principalele caracteristici ale apelor de mina si ale celor de la preparatii sun prezentate in tabel cu valorile maxime admise de normele in vigoare pentru deversarea in emisar.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza unor parametri fizico-chimici ai apelor reziduale din industria miniera carbonifera". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: APAINDUSTRIElaborator chimieparametri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan