Determinarea entalpiei de neutralizare si dizolvare si Aplicatia legii lui Hess

Incarcat la data: 06 Ianuarie 2010

Autor: Bejan Cosmin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

1,5 (2 review-uri)

Caldurile de reactie la presiune constanta Qp= ?H sunt chiar entalpiile de reactie. Procesul chimic in care sistemul reactant cedeaza caldura mediului exterior se numesc reactii exoterme ?H< 0, iar cel in care sistemul absoarbe caldura din mediul exterior ?H>0 se numesc reactii endoterme.

Caldura de neutralizare a unui acid cu o baza reprezinta cantitatea de caldura degajata la formarea unui mol de apa (H2O) dintr-un ion gram de protoni hidratati  H3O+  si un ion gram de grupe hidroxil HO-. Pentru reactiile dintre acizii si bazele tari, in solutii apoase diluate, entalpia de neutralizare are aceeasi valoare, egala cu -13,7 kcal/mol, sau – 57,3kJ/mol  la 18oC (291 K) si 1 atm, indiferent de natura acidului si a bazei.

Asadar, la neutralizarea acizilor tari cu baze tari in solutie apoasa se produce practic reactia de formare a unui mol de apa:
Haq+ + HO-aq ? H2O                                  (3.2.1)
aceasta deoarece acizii si bazele tari, fiind electroliti tari, sunt total disociati si prin urmare rectia de neutralizare se poate scrie ca o reactie ionica.
Exemplu:                  (3.2.2)  in care, reducand termenii asemenea rezulta ecuatia (2.2.1).
Cand acidul, baza sau ambele sunt electroliti slabi, deci sunt partial disociati in solutie, entalpia de neutralizare este mai mica, datorita energiei consumate pentru disocierea lor. Scopul lucrarii: este de a determina entalpa de neutralizare pentru urmatoarele reactii:
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Determinarea entalpiei de neutralizare si dizolvare si Aplicatia legii lui Hess". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...