Laborator Cinetica - ordin de reactie si energie de activare

Incarcat la data: 06 Ianuarie 2010

Autor: Bejan Cosmin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37 kb

Pentru o reactie chimica scrisa in forma generala:  in care A1,A2,... Ai sunt reactanti;  A1’, A’2, ......A’i sunt produsi de reactie iar, *1, *2,  *i, *‘1,*’2, *’i sunt coeficientii stoechiometrici ai reactantilor, respectiv ai produsilor de reactie;   
Viteza de reactie reprezinta variatia in timp (t) a concentratiei (c) sau a oricarei alte marimi fizice proportionale cu concentratia. Viteza de reactie se masoara prin descresterea in timp a cantitatii reactantilor, respectiv cresterea cantitatii produsilor de reactie.                                        (3.5.2)
Semnul (–) se refera la scaderea concentratiei reactantilor care se consuma in timp, iar semnul (+) la cresterea concentratiei produsilor de reactie in timp.
Viteza de reactie pentru oricare proces chimic depinde de concentratia reactantilor si de temperatura:
      v = f (ci, T)                                                 (3.5.3)
Forma concreta a functiei f (ci, T) depinde de natura reactiei. Pentru un mare numar de reactii, functia f(ci, T) este factorizabila, adica poate fi redata sub forma unui produs de doua functii:
               F (ci, T) = f1(T) x f2(ci)                                          (3.5.4)
    Functia f1(T) notata cu k este o constanta cinetica numita constanta de viteza. Functia f2(c2) este de forma:
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laborator Cinetica - ordin de reactie si energie de activare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIELABORATORCINETICAamplificatoare reactieenergie de activare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan