Laborator Determinarea Alcalinitatii

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2009

Autor: Topala Vasile

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

Alcalinitatea apei se datoreaza bicarbonatilor si hidroxizilor si mai rar:boratilor,silicatilor,fosfatilor,sulfurilor acide etc.
Alcalinitatea se determina prin titrarea apei de analizat cu acid clorhidric de concentratie 0,1 N (HCl 0,1 N) in prezenta fenolftaleinei si metiloranjului ca indicatori, dupa cum urmeaza: 

1.Se titreaza apa de analizat cu HCl 0,1 N, in prezenta fenolftaleinei ca indicator pana la disparitia culorii roz, cand se obtine astfel alcalinitatea permanenta (P).
2.Se adauga indicatorul metiloranje si se continua titrarea cu HCl 0,1 Npana la culoarea galben-portocaliu, cand se obtine astfel alcalinitatea totala (T).

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laborator Determinarea Alcalinitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: laborator chimielucrare laboratorlaborator informatica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...