Laborator Determinarea potentialului standard de electrod

Incarcat la data: 06 Ianuarie 2010

Autor: Bejan Cosmin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 57 kb

Pilele electrochimice (celulele galvanice) sunt sisteme care produc energie electrica din energia chimica a reactiilor de oxido-reducere. In pilele electrice  electrodul pe care are loc reactia de oxidare (de ionizare a metalului) reprezinta anodul, iar cel pe care are loc o reactia de reducere este catodul. Cand anodul si catodul sunt uniti printr-un electrolit (in interior) si in exterior, prin intermediul unui voltmetru electronic, multimetru, acesta masoara diferenta de potential  dintre cei doi electrozi, numita tensiune electromotoare (t.e.m.) notata cu E. Pilele electrice sunt prezentate schematic prin lanturi electrochimice. in lantul electrochimic o linie verticala desemneaza interfata de separare solid (metal)/ lichid (solutie de electrolit), iar doua linii verticale reprezinta interfata de separare a doua lichide (a doua solutii de electrolit).

Semnul anodului si cel al catodului se atribuie diferit in conventia europeana fata de cea americana. Reactiile la anod sunt aceleasi  indiferent de conventia de semn. Diferenta provine din faptul ca in conventia europeana electrodului M/solutie i se atribuie semnul metalului, iar in conventia americana aceluiasi electrod i se atribuie semnul solutiei. La cursul si laboratorul de Chimie Generala se foloseste conventia europeana. Celulele galvanice pot fi reversibile sau ireversibile, dupa cum reactiile la cei doi electrozi sunt reversibile sau ireversibile.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laborator Determinarea potentialului standard de electrod". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: determinarelaborator chimieelectrodpotential client
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan