Notiuni introductive de chimie

Incarcat la data: 01 Februarie 2010

Autor: Pertea Florin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 174 kb

Chimia - stiinta fundamentala a naturii care studiaza substantele din punct de vedere al compozitiei, structurii, proprietatilor (proprietati care sunt determinate de compozitie si structura) precum si posibilitatile de transformare a acestora.

Substanta – forma de existenta a materiei (categorie filosofica vesnica in timp si infinita in spatiu) cu compozitie chimica bine-definita si invariabila.
Clasificare dupa compozitia chimica:
substante simple (elementare) – substante care prin metode chimice obisnuite nu pot fi descompuse in alte componente (substante); sunt constituite din atomi de acelasi tip: metale (Na, K, Al, Ca, Cu, Fe etc,), nemetale (C, S, P, O2, Cl2, N2 etc.) si semimetale (Si, Ge etc.);
substante compuse (combinatii chimice) – substante constituite din atomi diferiti; reyulta in urma combinarii a doua sau mai multe substante simple sau/si compuse: substante compuse anorganice (oxizi, acizi, hidroxizi, saruri) si substante compuse organice (hidrocarburi, alcooli, amine, aminoacizi etc.).
Substantele se caracterizeaza prin:
STRUCTURa (compozitie chimica) - PROPRIETatI (caracteristici fizice si chimice)
Substantele participa la TRANSFORMaRI:
-
fizice – decurg fara modificarea compozitiei chimice a substantei, ci doar cu modificarea temporara a proprietatilor fizice ale acesteia: lichefiere, topire, solidificare etc.;
-
chimice – au loc cu modificarea compozitiei chimice a substantei, cand aceasta trece in alta (alte) substanta (substante) cu proprietati noi: reactii chimice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Notiuni introductive de chimie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIELABORATORNaturaNOTIUNI INTRODUCTIVEconferinta religie stiinta
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan