Prelevarea probelor din apele naturale

Incarcat la data: 22 Martie 2010

Autor: Manda Bogdan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 27

Tip fisier: zip

Marime fisier: 48 kb

Apa este principala componenta a materiei vii. intre 50% si 90 % din greutatea organismelor vii este apa. Protoplasma, materia de baza a celulelor vii, consta dintr-o solutie de apa cu grasimi, hidrocarburi, proteine, saruri, si alte substante chimice.


Apa actioneaza ca un solvent, transportand, combinand si descompunand chimic aceste substante. Sangele animalelor si seva plantelor consta in mare parte din apa si serveste la transportul hranei si indepartarea substantelor nefolosibile.


Apa are de asemenea un rol chimic in metabolismul unor molecule esentiale ca proteine si hidrocarburi. Acest proces numit hidroliza, se desfasoara in continuu in celulele vii.
in natura, apa se poate intalni sub mai multe forme:
    a) apa meteorica
    b) apa subterana
    c) apa de suprafata
    d) apa atmosferica 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Prelevarea probelor din apele naturale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIENATURALEAPELE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan