Protectia catodica cu anozi de sacrificiu

Incarcat la data: 05 Februarie 2010

Autor: andy andrei

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

3 (2 review-uri)

Protectia catodica cu anozi de sacrificiu este o metoda de protectie (electrochimica) impotriva coroziunii ce se aplica constructiilor metalice in contact cu solul, apa marilor, sau atmosfera (conducte de otel pentru transportul fluidelor, stalpi metalici de sustinere, rezervoarele, cazanele, coloanele de extractie, cablurile etc.). Protectia catodica consta in modificarea potentialului de coroziune al sistemului metalic de protejat spre valori atat de negative, incat coroziunea sa nu mai poata avea loc.

Protectia catodica cu anozi de sacrificiu se realizeaza practic prin fixarea pe suprafata metalica de protejat a unor bare, placi, benzi metalice speciale, denumite anozi de sacrificiu, sau anozi solubili, sau anozi activi. Anozii de sacrificiu sunt alcatuiti dintr-un metal sau aliaj cu potential de coroziune in mediul dat mai negativ decat al metalului de protejat. De exemplu,  pentu protectia sistemelor pe baza de Fe se folosesc Zn, Al, Mg si aliajele lor.

Scopul lucrarii: in  lucrarea experimentala se vor masura cu un instrument universal tensiunile electromotoare ale fierului neprotejat si ale  Zn, Al, Cu suprapuse pe rand pe fier fata de electrodul de referinta Cu/CuSO4. Comparand semnele si valorile potentialului de electrod al fierului singular si al fierului legat cu Zn, Al si Cu fata de electrodul de referinta se va pune in evidenta ce metale pot fi utilizate ca anozi de sacrificiu.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Protectia catodica cu anozi de sacrificiu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIELABORATORanozi de sacrificiuanozilucrare de disertatie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...