Cormoflora Judetului Arges

Incarcat la data: 27 Mai 2011

Autor: Larisa Florea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 324

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1386449 kb

Judetul Arges este asezat in partea central-sudica a tarii, intre 44022' si 45026' latitudine nordica si 24026' si 25019' longitudine estica. Acest lucru are o covarsitoare importanta pentru distributia florei si vegetatiei, distributie tributara climei determinate de faptul ca paralela de 450 latitudine nordica imparte suprafata judetului in doua parti aproximativ egale, in dreptul localitatilor Merisani si Clucereasa, iar meridianul de 250 longitudine estica coboara prin Masivul Fagaras si Masivul Iezer-Papusa spre localitatile Albesti, Bughea de Jos, Schitu Golesti, Furnicosi, titesti, Contesti, Vranesti, Oarja.

 

Langa Contesti, acest meridian se intretaie cu paralela 450 latitudine nordica, intr-un punct situat in apropierea raului Argesel. Punctele extreme sunt localizate in comunele: Nucsoara la nord, Mirosi la sud, Dragoslavele la est, Ciomagesti la vest.

 


Partea nordica a judetului este strajuita de crestele inalte ale Muntilor Fagaras, Piatra Craiului si culoarul Rucar-Bran. Aceste inaltimi despart judetul Arges de judetele Sibiu si Brasov.

 


Un transect, format din culmile Masivului Leaota, Subcarpatii Munteniei, Valea Dambovitei, Subcarpatii Getici, piemontul Candesti si Campia Gavanu-Burdea, separa judetele Arges  si Dambovita. Partea sudica, spre judetul Teleorman, este mai calma, estompandu-se in campia Gavanu-Burdea.

 


Limita vestica a judetului ne obliga sa urcam iarasi din campie in Piemontul Cotmenei, apoi in Subcarpatii Getici si, spre limita nordica, versantul sudic al Muntilor Fagaras.

 

Judetul Arges se intinde pe o suprafata de 6.801 km2 (2,9% din suprafata tarii), numarandu-se printre judetele ce depasesc media din acest punct de vedere.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cormoflora Judetului Arges". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: JUDETULARGESsuprafata
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan