Laboratoare TCI

Incarcat la data: 30 Noiembrie 2009

Autor: Loricik

Pret: 80 credite

Numar pagini: 35

Tip fisier: rar

Marime fisier: 154 kb

A transmite o informatie este echivalent cu a face o comunicare despre ceva ce nu se cunoaste. Informatia este cantitativ cu atat mai mare cu cat gradul de incertitudine asociat comunicarii respective este mai mare.
Modelul cel mai simplu al unui sistem de transmisiune a informatiei contine sursa, un canal de transmisiune si destinatarul, si este prezentat in figura 1.1. Un astfel de model este valabil pentru distante mici, unde erorile introduse de perturbatiile de pe canal sunt mici, si pentru situatiile in care sursa poate transmite direct mesaje pe canal fara o prelucrare deosebita.
Sursa este mecanismul prin care, din multimea simbolurilor sursei S, se alege intr-un mod aleator, un simbol particular destinat a fi transmis unui corespondent. in schema din figura 1.1 s-a presupus ca sursa de informatie este o marime fizica de natura electrica. Daca sursa este o marime fizica oarecare, se presupune implicit existenta unui traductor.
Prin canal (sau mediu de transmisiune) se intelege orice sistem fizic prin care se pot propaga semnalele de la un capat la altul al acestuia: cablu coaxial, cablu telefonic sau telegrafic, mediu inconjurator (atmosfera), fibra optica etc. Toate semnalele care influenteaza in mod aleator semnalul util, purtator de informatie, constituie perturbatii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laboratoare TCI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: materiale electronica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...