Laborator Notiuni de baza - Masina asincrona

Incarcat la data: 29 Decembrie 2009

Autor: Sandu Cristian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 112 kb

Masina asincrona este cea mai raspandita masina electrica.

Ea se intalneste pe scara larga in actionarile electrice din toate sectoarele industriale si sociale, indeosebi in regimul de motor trifazat, pentru actionarea masinilor unelte, a pompelor, a compresoarelor, a morilor cu bile, a macaralelor electrice, a podurilor rulante, a aparaturii medicale, a aparaturii electrocasnice etc.

Motoarele asincrone se construiesc pentru o gama foarte larga de puteri (de la ordinal unitatilor de W pana la ordinul zecilor de MW), pentru tensiuni joase (sub 500V) si tensiuni medii (3 kV, 6 kV sau 10 kV) si avand turatia sincrona la frecventa f = 50Hz egala in mod uzual cu n = 500, 600, 750, 1000, 1500 sau 3000 rot/min, in functie de numarul de perechi de poli.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laborator Notiuni de baza - Masina asincrona". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ELECTRONICAMOTOARELEinginerie electricamasina asincrona